Mihajlovic sikter mot Champions League

Tidligere Inter-assistent Sinisa Mihajlovic satser på Champions League-plass for sitt Fiorentina, og har store ambisjoner for fremtiden.
Sinisa Mihajlovic
Sinisa Mihajlovic har tatt over på Artemio Franchi for landslagstrener Cesare Prandelli, og har ambisjoner om å føre Fiorentina-laget helt opp i toppstriden i Serie A. Ingen kvalifikasjon til europacupspill i forrige sesong sved nok i Firenze, og Mihajlovic går hardt ut foran 2010/11-sesongen:

«Vårt mål er Champions League, og jeg er overbevist om at vi klarer det. Det målet ble satt av meg selv, klubben har ikke definert noen spesifikke målsetninger.»

Mihajlovic er likevel klar over hvor tyngden tradisjonelt ligger i Serie A, og anser Inter, Milan, Juventus og Roma som de fire store:

«Vi vil gjøre alt vi kan for å utnytte feil fra de fire store lagene. Dette er en veldig motivert og enhetlig stall som er villige til å jobbe hardt, men jeg forventer alltid mer fra alle.»

41-åringen startet sin trenerkarriere som assistent for Roberto Mancini i Inter, og tok i november 2008 over Bologna. Senere gikk turen til Catania og stor suksess på Sicilia, med 3–1 over Inter i Muntaris skandalekamp som et av de store høydepunktene. Den karismatiske serberen ønsker å se spillerne ta etter hans egne holdninger:

«Enn så lenge ligner ikke laget helt på meg med tanke på karakter og mot, men vi er på rett vei. Jeg vil at mitt Fiorentina skal være ubehagelige å møte, men også ha det gøy med fotballen. Hvis vi spiller slik som jeg vil, har vi ingen grenser og ser ikke problemer mot noen konkurrenter.»

Det har vært spekulasjoner om overganger både for Riccardo Montolivo og Alberto Gilardino i sommer, men Mihajlovic insisterer på at han tar det han måtte få tildelt av spillere og krever ingen forsterkninger. Inter møter den gamle assistenttreneren og hans La Viola borte 19. desember i den siste kampen før julepausen.
Kilde: football-italia.net
Bilde: inter.it