Mercatoen – en oppsummering

Aldri før har Serie A brukt like mye på en sommer som den har gjort i år. Den totale summen passerte tidligere i dag 677 millioner euro, og man slår dermed rekorden som har stått siden 2001. Inter har vært sterkt delaktige i det, i et forsøk på å nå Champions League igjen.
suning

Spillere inn

Cristian Ansaldi – 6 millioner euro: Den argentinske backen var en av de første forsterkningene. Overgangen innebar at Laxalt, som er verdsatt til fire millioner euro, gikk motsatt vei.
Ever Banega – Gratis: En annen argentiner som har funnet veien til Milano. Banegas kontrakt gikk ut med Sevilla tidligere i sommer, og midtbanespilleren var dermed gratis for Inter.
Joao Mario – 40 millioner euro: Portugiseren var en sentral del av EM-suksessen tidligere i sommer, og blir tidenes nest dyreste Inter-kjøp (kun slått av Christian Vieri). Avtalen inkluderer også en eventuell bonus på fem millioner euro.
Gabigol – 28 millioner euro: Brasilianeren har vært mye omtalt og ennå mer ettertraktet, men angrepsspilleren valgte å følge i Ronaldo og Adriano sine fotspor. Vi stopper sammenligningene der – inntil videre.
Antonio Candreva – 22 millioner euro: Den italienske vingen gjorde et bra EM, men må forvente å slåss om plassen mot spillere som Gabigol og Eder.
Caner Erkin – Gratis: Den tyrkiske backen ble hentet gratis fra Fenerbahce, men har alt annet enn overbevist Frank de Boer. Ble nylig klar for Besiktas på lån med opsjon.
Gianluca Caprari – 5 millioner euro: Italieneren ble hentet fra Pescara, men dro rett på utlån til den samme klubben. Caprari kan spille både spiss og offensiv midtbane, og har allerede åpnet målkontoen i Serie A. 22-åringen hadde 13 mål og 12 målgivende i Serie B i fjor.

Spillere ut

Juan Jesus til Roma – 10 millioner euro: Hovedstadsklubben betaler to millioner euro for å låne forsvarsspilleren denne sesongen, og har opsjon på åtte millioner euro for rettighetene neste sommer.
Diego Laxalt til Genoa – 4 millioner euro: Som vi var inne på i stad, går Laxalt til Genoa i en avtale som innebærer at Ansaldi går motsatt vei.
Dodo til Sampdoria – Utån: Brasilianeren var på utlån i Sampdoria allerede i vår, men har nå blitt enige med Inter om en ny avtale. Lånet varer i to år, hvor Sampdoria må kjøpe han ut etterhvert. Summen er ukjent.
Caner Erkin til Besiktas – Utlån: Som nevnt over, forsvinner Erkin ut dørene allerede. Lånet varer i ett år, og Besiktas har opsjon på å kjøpe han for 1.5 millioner euro.
Til slutt er det verdt å nevne at Inter har valgt å ikke kjøpe ut Telles og Ljajic av sine respektive kontrakter, mens Ranocchia og Andreolli er tilbake fra sine låneopphold. I tillegg har mange etterspurt en ny back. Caceres og Maicon står foreløpig uten klubb, og kan signeres etter vinduet er stengt – uten at det betyr at Inter benytter seg av muligheten.
Kilder: transfermarkt.co.uk
Bilder: inter.it