Materazzis bittersøte farvel

Kontrakten som egentlig varte frem til sommeren 2012 ble sagt opp i gjensidig enighet allerede i år, men det er liten tvil om at Materazzis siste dager i blåsvart ble preget av forholdet til Leonardo. I dagens La Gazzetta dello Sport kaster stopperen med 276 kamper mer lys på den brå karriereavslutningen, og er selv mindre fornøyd med Leos håndtering. Det første spørsmålet Materazzi måtte svare på, var rett og slett: Hvorfor?

Fordi jeg ble fortalt på slutten av sesongen at jeg ikke lenger var med i planene til treneren, og han kom ikke en gang til å sette mitt navn på Champions League-listen. Det var en slags «trussel», men jeg vet ikke den egentlige grunnen. Jeg har aldri, ikke en eneste gang, blitt sint eller laget problemer fordi jeg ikke har fått spille.

Marco Materazzi

Manglende spilletid til tross, Marco hadde et fantastisk forhold til José Mourinho, og fikk være med på tidenes sesong med portugiseren. Med fasit i hånden hadde det vært et perfekt punktum med finalen i Madrid, men istedet havnet Matrix i litt uenigheter med Leonardo mot slutten av forrige sesong.

Har snakket ut

Gamletreneren pleide å si at jeg ga alt både på banen og utenfor, ikke sant? Vel, jeg ville bemerke at jeg ikke fikk spilletid i «min» Coppa Italia. Og at kanskje med et par endringer kunne Inter ha gjort det ennå bedre. Ikke endringer for å å fremme Materazzi personlig, men for å forbedre Inter. Jeg følte meg litt sviktet, men jeg har snakket med han [Leonardo] om alt dette, for jeg er ikke en person som snakker bak folks rygg.

Og for å ikke glemme hvilken stolt og fantastisk mann Marco er, svarte han følgende på spørsmål om episoden da Zlatan Ibrahimovic skyldte tapet mot Liverpool i 2008 på Materazzi: «Acqua passata: io poi la Champions l’ho vinta» («Vann under broen, og så vant jeg Champions League», en tittel Zlatan alltid har jaget, men aldri vunnet).

Fremtidig jobb i Inter

Den nå 37 år gamle legenden vil vente til slutten av august for eventuelle tilbud fra andre klubber, men avslører at det allerede foreligger en avtale om jobb i Inter. Detaljene skal komme på plass etterhvert, men han vil begynne under sportsdirektør Piero Ausilio med spillerutvikling og speidervirksomhet. Og til slutt, hva er den siste tatoveringen Marco Materazzi har skaffet seg?

Inter-logoen på brystet. Nå som jeg ikke lenger er Inter-spiller kan jeg gjøre det uten å risikere dritt fra noen.

Grande Matrix!

Kilde: La Gazzetta dello Sport
Bilde: Audrey Pilato, flickr.com