Materazzi: – Slå ut Marseille!

Marco Materazzi

Etter at kontrakten hans gikk ut i fjor sommer, har ikke Inter-legenden Marco Materazzi spilt fotball. Han følger likevel Inter svært tett, og har satt seg ned sammen med Gazzetta for å lette litt på hjertet rundt dagens Nerazzurri-situasjon. Her følger en oversettelse av hele intervjuet:

Mitt Inter kan ikke fortsette slik: Dere må gjøre det. Og hvis de faktisk hadde slått ut Marseille, kan det være enklere å nå finalen i Champions League enn å ta tredjeplassen i serien.

Materazzi, i disse 50 dagene med motgang for Inter, hva vil du si til dem?
Mitt hjerte blør, jeg kan ikke fortsette å se dem på denne måten.
For eksempel? Hva er det du ser?
Det jeg ikke har sett er sjelen som vi har vist tidligere. Og dette er utenfor alle de andre omstendighetene og unnskyldningene.
Hva så du på fredag mot Chievo?
Mer enn noe annet så jeg et Inter med Stankovic foran forsvaret, Sneijder bak spissene og Poli på midtbanen. Dette laget trenger kvaliteten med spillere som løper og kjenner pasningsmønstrene, Ranieri forsto dette, og all ære til han. Og som uttrykket sier: når vannet har steget til rumpa, lærer plutselig alle å svømme.
Han har forstått det, men kanskje for sent?
Det er aldri for sent, det er fortsatt tid til å gjøre ting denne sesongen. Ranieri fortjener kreditt for å prøve å finne stabilitet gjennom å være solide og til å stole på. Men når tempoet skal økes, trengs det mye mer.
Tenker du da på Sneijder?
Når det sies at Inter kunne klare seg uten Wes, sier jeg at verden går bakover. Men kanskje Ranieri trenger å stimulere laget litt, han er den som ser alle treningene og vet hva som trengs.
Som tidligere spiller, er endringer i stil og formasjon forvirrende?
For meg var det en kilde til motivasjon. Men det er ikke poenget, problemet var at taktikken endret seg mens spillerne var nesten de samme. Og det er treneren som må håndtere disse tingene, spillerne vil alltid gå på banen. Det er for meg en æressak, ikke en defekt.
Håpte du å se mer av Ranocchia?
Litt mer rotasjon hadde ikke skadet. Det er ikke noe press med nummer 23 på ryggen, men akkurat nå opplever han mer eller mindre det samme som jeg gjorde før VM i 2006, for han er det i forkant av EM. Jeg håper at Prandelli er i stand til å gi ham ro slik Lippi gjorde det for meg.
Men manglende rotasjon er ikke bare konsekvensen av overgangsvinduene som ikke ble godt håndtert?
Å tro at Alvarez er den nye Kaka, Castaignos den nye Henry og Jonathan den nye Maicon var urettferdig overfor dem. Moratti har alltid brukt penger, men vil ikke bestemme alt selv. Alle, meg selv inkludert, gratulerte Branca da han gjorde alt riktig. Men du kommer til et punkt der du må innrømme dine feil.
Er det en utopi å tenke på tredjeplassen?
Jeg vet at for noen blir det tøft å se Inter i Europa League. Men la oss være ærlige, det er for mange lag foran og for mange poeng som har blitt tapt. Hvis de slår Marseille, kan det være enklere å gå til finalen i Champions League enn å ta tredjeplassen.
Tre grunner til at Inter slår Marseille?
Bare én: vi må. Et lag som har vært i Champions League ti år på rad kan ikke være redde for Marseille etter å ha tapt 1-0 borte, og ha hjemmekampen igjen.
San Siro-effekten?
Når det koker, kan den arenaen gjøre alt. Og det vil dytte frem Julio Cesar, Samuel, Zanetti, Stankovic og Sneijder. Det vil gjøre alt mye lettere.
Når curvaen ønsket seg «en sterk mann», hadde de rett?
Etter et tap mot Catania (uavgjort, red.anm.) på et mål som var to meter offside, ville jeg sagt noe annet.
Hva stemmer mest, Inter savner Materazzi eller Materazzi savner Inter?
Jeg tror klubben savner meg, og tilhengerne sier det samme. Selv mine gamle lagkamerater, for å være ærlig ville jeg ha blitt om det var opp til dem. Hvis jeg ikke kunne ha spilt, kunne jeg ha spredt den rette stemningen i klubben, eller kanskje bare hell og lykke. Bortsett fra mitt første år i Inter, da det ikke var opp til meg, har jeg nådd Champions League hver sesong.
Hvem bestemte at det ikke lenger var behov for Materazzi?
Jeg trodde det var Leonardo, men han forsvant. Åpenbart er det noen som har ridd bølgen av den avgjørelsen, uten noen vilje til å endre den.
Men utenfor banen, fantes det ikke en rolle for deg?
Åpenbart har de ment at jeg ikke passet inn. Men jeg snakket med presidenten for en uke siden, og en dag kommer han til å tilby meg å gjøre noe for Inter, og han vil ha min fulle samarbeidsvilje.
Og i mellomtiden?
I mellomtiden gjør jeg en masse ting, men det som opptar meg mest i disse dager er om Italia har vilje til å gå til kamp mot forbryteren Kony.

Oversatt fra La Gazzetta dello Sport
Bilde: Audrey Pilato, flickr.com