Marseille videre tross Inter-seier

Det var en herlig ramme rundt kampen. Nesten 70 000 mennesker hadde møtt opp på Stadio Giuseppe Meazza for å heie frem de blåsvarte. Det ble svært spennende første 10 minuttene. Etter en dårlig klarering av Marseilles keeper Mandana, får Sneijder ballen på 5 meter. I desperasjon etter ett utligningsmål valgte han å satse på styrke, noe som sjelden lønner seg, og ballen går rett i klypene på nevnte Mandana. To minutter senere er det Militos tur. Etter ett fantastisk innlegg av Maicon, kan Milito stange ballen i mål, men heller ikke han makter ikke å overliste keeperen. Her avgjøres mye. Inter mister grepet, og Marseille tar mer og mer over. Jeg teller tre Inter-sjanser i førsteomgang, inkludert disse to.

Andre omgang skulle heller ikke bli noen høydare. Omgangen ble preget av mye overspilling fra gjestene, og opptil flere stopp i spillet. Marseille hadde ballen mest, og prøvde som forventet å holde ballen mest mulig i laget og drøye tid. Selv om bytter ble gjort (Sneijder-Obi, Forlan-Pazzini), var det lite endring å se i ett veldig stillestående Inter. Det slites lenge med å bryte igjennom, og vi må vente helt til det 77. minutt for å se god fotball av hjemmelaget. Giampaolo Pazzini spilles igjennom av Walter Samuel, men det skytes nok en gang rett på Mandana. Hvem andre enn Diego «Il Principe» Milito er der for å sette inn returen? Curva Nord går amok, og har troen på avansement. Sånn skulle det ikke gå. rett før slutt, etter et utspark fra Marseilles sisteskanse roter Samuel og Lucio fryktelig. Ingen markerer Brandao, som setter ballen sikkert til høyre for Julio Cesar. Inter får ett trøstemål på slutten, rødt kort til nevnte Mandana og Pazzini setter straffen sikkert i mål. Men det hjelper ikke. Sammenlagt ender det 2-2, og Marseille går videre på bortemål. Sesongen er mer eller mindre over.

Hva spilles det for nå? 3. plassen og CL-fotball neste år er så og si utenfor rekkevidde. På papiret er det bare 8 poeng opp til Lazio og tredjeplassen, men mellom der har vi tre sterkere lag. Roma, Udinese og Napoli. Om noen tar fra Lazio CL-plassen, blir det neppe Inter. Claudio Ranieri forklarte på pressekonferansen etter kampen:

De får to mål i sluttsekundene… De hadde bare tre skudd på mål i løpet av 180 minutter. Men om du scorer, så vinner du. Så enkelt er det. Vi skulle vært mer kompakte i førsteomgang. Vi var gode på det de første 20 minuttene, men så ble det dårligere. Før andreomgang spurte jeg Sneijder om han kunne spille en litt dypere playmaker-rolle, men han fikk en liten skade. Det er en skam å tape.

Laget ga absolutt alt de hadde. Vi skal fortsette med den samme innsatsen, og se hva vi kan få gjort i ligaen. Laget kunne ikke gjort noe annerledes, med unntak av å ha flere marginer på sin side. Treneren skal selvfølgelig ha litt av skylden, men det er også det vi er betalt for. Vi ble hardt straffet av Marseille. Urettferdig vil jeg si, men sånn er fotballen. På godt og vondt.