Marin hyller Nagatomo

Yuto Nagatomo

Siden 31. januar har italienske fotballeksperter snakket mye om overgangen som innebar at Yuto Nagatomo kom til Inter fra Cesena, og den talentfulle backen Davide Santon for den andre veien. Nettstedet FCInterNews.it har kontaktet Cesenas sportsdirektør Maurizio Marin for å få vite mer om de to backene og hvordan byttet vil påvirke de to klubbene.

Kan du fortelle oss litt om ditt førsteinntrykk av Santon?
Jeg har sett en veldig positiv Santon, både på trening og i de to kampene han har spilt. Men selvsagt trenger han tid til å tilpasse seg og bli vant til å spille for en klubb som Cesena.
Utdyp gjerne mer.
Det er en klar forskjell mellom Inter og Cesena. Med Inter, for eksempel, er Santon vant til spille på motstanderens banehalvdel, mens her i Cesena er det helt motsatt. Det er også en mental utfordring.
Vil Santon gå seirende ut av denne situasjonen?
Jeg er ikke i tvil; jeg er sikker på at han vil gjøre det veldig bra i Cesena. I vurderingen må vi også tenke på at Santon fortsatt er en veldig ung spiller, og at han i tre år har vært på førstelaget til Inter, hvor han har spilt en del kamper.
Men han har gått gjennom en del harde perioder.
Ja, han kommer fra en vanskelig periode, blant annet på grunn av en skade. Men jeg tror Cesena kan gjøre slik at Santon får sin unge karriere tilbake på det riktige sporet, akkurat som vi har gjort med spillere før.
Har du noen håp om å beholde Santon også etter juni?
Han er hos oss på lån, og i juni vil han gå tilbake til Inter. Akkurat nå er den viktigste tingen for Cesena at vi når målet vårt, nemlig å unngå nedrykk.
Fortell oss litt om Yuto.
Yuto er en fantastisk spiller med gode kvaliteter. Han har en imponerende fysikk, og er en ganske offensiv venstreback. Jeg sammenligner han med Maicon, bare at Yuto spiller på venstre.
Hvordan vurderer du sjansen for at Inter vil benytte opsjonen på å kjøpe Yuto?
100 %.
Er du sikker?
Ja, fordi jeg er sikker på at Inter i løpet av halvåret vil forstå hvor god Nagatomo er, og jeg er sikker på at de ikke vil la denne store sjansen gli gjennom fingrene deres.
Ryktene sier at Inter måtte kjempe mot andre lag for å signere Yuto?
Ja, det er sant. Flesteparten av de beste europeiske klubbene fulgte med på utviklingen hans.
Hvis både Santon og Nagatomo er i Milano i juni, må Cesena finne seg en ny venstreback.
Akkurat nå er målet vårt å unngå nedrykk. Det er vår prioritet, og vi vil se på det problemet i juni.

Kilde: FC Inter News
Bilde: Roberto Serra, zimbio.com