Månedens medlem: Tommy Fjørtoft

Navn: Tommy Fjørtoft
Alder: 20 år

Yrke: Rørlegger

Bosted: Oslo

Hvordan er det å bli utnevnt til månedens medlem?

– En uventet ære. InterNorge har mange gode debattanter, noe som virkelig kommer til syne i forumet og gjennom artikler på forsiden. Jeg takker mine kjære kolleger for stemmene og oppmerksomheten!

Når og hvorfor ble du Inter-supporter?

-1997, iløpet av 97/98-sesongen. Alt som skulle til var noen få tv-klipp. Draktene, fargene, historien, stadionet, spillerne. Alt klikket på plass. Det var kjærlighet ved første blikk.

Hva er ditt beste Inter-øyeblikk?

– Det skal godt gjøres å unngå Champions League-triumfen 22. mai. En gledens kveld hvor tårene satt like løst som gledesropene.

Hva er ditt verste Inter-øyeblikk?

– Det har vært noen nedturer opp gjennom årene. Allikevel trekker jeg fram bortemålstapet mot AC Milan i Champions League-semifinalen anno 2002/2003. Det var hardt og satte seg i hjerterota så altfor, altfor lenge.

Har du sett Inter spille live?

– Ja, dog bare èn gang. Inter – AC Milan i pre-season foran inneværende sesong. 2-0, hvor det selvfølgelig var Diego Milito som sto for målene. Drøyt 60 000 på Gillette Stadium i Boston, USA. Vi som Inter-supportere var i et helt vilt mindretall, men du verden for et lydnivå vi skapte sammen! Jeg tørster etter å overvære Inter på Meazza! Kommende sesong er virkelig tiden inne, og det vil ikke bli et sekund for tidlig!

Hvor ser du vanligvis kampene?

– Blir for det meste i, over, under eller ved siden av sofaen foran storskjermen.

Hvilke spillere kunne du tenkt deg til klubben?

– Per dags dato topper Francesc Fabregas, Leonardo Bonucci og Gonzalo Higuaín min personlige ønskeliste.

Hvilke italienske lag misliker du?

– Jeg har fint lite til overs for Juventus, AC Milan, Roma og Sampdoria.

Hva synes du om årets sesong?

– Overveldende! Sesongen startet oppskriftsmessig i Serie A, mens man som nær sagt vanlig snublet seg videre fra gruppespillet i Champions League. Så ble det et aldri så lite rollebytte, hvor Mourinho viste hvorfor han er spesiell. Og resten av historien har vi alle et godt kjennskap til.

Hvem er årets Inter-spiller?

– Wesley Sneijder. En pasning- og skuddfot av en annen verden. Så kan vi slenge på overblikk, smidighet, klokskap og en fremoverrettet innstilling som kompletterer vår uvurderlige trequartista.

Hva synes du om Mourinho?

– Hvor skal jeg starte? Et taktisk råskinn, hvor utsagn og overraskelseselementer kranglet om å rulle først ut av gapet på portugiseren. Leser spillet fra båsen som en regista i ypperste verdensklasse gjør på gressmatta. Inter har hatt, og Real Madrid vil få, en matchvinner på benken.

Hvem håper du overtar etter Mourinho?

– Slik det ligger ann nå ser det ut som Rafael Benitez er mannen Massimo Moratti har pekt ut som Mourinhos etterfølger.  Selv håpet jeg på Hector Cuper, slik at Meazza kunne smelt av en lydbombe hver gang Hector tente en sigarett. Da ville dommeren måtte korrespondere med speaker ved ethvert pipeblås.

Vi gratulerer Tommy Fjørtoft (Bloodraw) med utmerkelsen!

Bilde: inter.it