Mancini og Inzaghi delte poengene

mancini mot milan

Etter at Walter Mazzarri ble avskjediget forrige uke og Roberto Mancini ble hentet inn som ny sjef, var det igjen optimisme å spore rundt klubben. Fansen som gjentatte ganger denne sesongen har vist sin misnøye mot Mazzarri var høylydte og gjorde en veldig bra figur på tribunen.

Både Jonathan og Medel var utilgjengelige til kveldens kamp med henholdsvis skade og karantene, mens Nagatomo var tilbake i startoppstillingen og Hernanes ble tildelt en plass på benken. Vidic, som tidligere denne uken fortalte at han gledet seg voldsomt til kveldens derby ble benket og fikk heller ikke entret banen. Milan på sin side var uten Alex, Bonera, de Jong og Abate.

Selv om det har vært en etterlengtet optimisme rundt klubben den siste uken, var det ikke like mye optimisme å spore på banen. Mancini har fortalt spillerne at han ikke ønsker å bruke 3-5-2 formasjonen Mazzarri har brukt og la umiddelbart om til 4-3-1-2, en formasjon han hadde suksess med i sitt forrige opphold. Det må selvsagt gis tid så laget for spilt inn det nye systemet.

Allerede etter et minutt kom dagens første hendelse da Icardi ble revet i bakken av Mexes som var på etterskudd, etter at Palacio hadde headet en god pasning bak forsvaret på Milan. Kveldens dommer Marco Guida kan umulig ha sett hva som skjedde, for fløyten ble ikke brukt.

Bare noen minutter senere er det igjen Icardi som er i fokus, men denne gangen etter et forferdelig pasningsforsøk av Muntari som sendte Icardi alene gjennom mot Milans sisteskanse. Lopez i Milan-buret kom hurtig ut og hindret Icardi i å skåre kampens første mål.

Selv om det var Inter som hadde det meste av initiativet i kampen var det Milan som stod for kveldens første skåring. Obi slo upresset en katastrofal pasning til Bonaventura og et Inter i ubalanse ble hardt straffet av fremadstormende Milan. Til slutt endte ballen hos El Shaarawy som slo et godt innlegg som Menez på vakkert vis sendte bak en sjanseløs Handanovic.

Det virket som at luften gikk litt ut av Inter etter skåringen, for det var Milan som tok over initiativet. Likevel ble resten av omgangen en omgang preget av personlige feil og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Den første sjansen i andre omgang kom for Milan ved Bonaventura, men skuddet fra skrått hold ble blokkert av Ranocchia og snek seg dermed utenfor stolpen. Inters påfølgende angrep endte til slutt med et hjørnespark. Både Kuzmanovic, Kovacic og Juan hadde alle sjansen til å sette ballen i mål fra tre meter, men det ble for tett i den overbefolkede Milan-sekstenmeteren til at noen fikk inn et ordentlig skudd.

Kvarteret ut i andre omgang kom utligningen for Inter helt ut av det blå. Et dårlig innlegg av Nagatomo blir på enda dårligere vis klarert av Zapata, og Obi fanger ballen på seksten meter og triller den i det venstre hjørnet til Lopez.

El Shaarawy skjøt i tverrliggeren etter syttifem minutter etter en glimrende gjennombruddspasning av Bonaventura, og bare minuttet senere var det igjen Icardi som var frempå for Inter, og også han måtte se avslutningen sin gå i treverket etter innlegg av Guarin.

Ingen av lagene maktet å avgjøre kampen og etter fire minutter med tilleggstid blåste Marco Guida av et dårlig derby.