Målrik seier

Hellas Verona rykket i år opp til Serie A for første gang på 11 år, og ble spådd en tøff sesong av eksperter, men gultrøyene har prestert over all forventning. Før dagens kamp stod de med statistikken 5-1-2, selv etter å ha møtt lag som Roma, Juventus og Milan.

I dag stod dog Inter for tur, og Verona fikk en liten smakebit på hvor hardt det kan være i Serie A. Til tider dominerte hjemmelaget, og Verona fikk knapt låne ballen. Mazzarri la opp en klar taktikk som resulterte i fire mål bak Verona-keeper Rafael, og skuffet på så måte ikke sine tilhengere. Men i forsvaret er det åpenbart noe som mangler.

Rolando

Den mangelen heter Campagnaro, og er for tiden ute med skade. På argentinerens fem kamper har man sluppet inn to mål. De siste fire kampene, hvor Mazzarris mangeårige elev har manglet, har man sluppet inn ni mål. En absurd – og neppe tilfeldig – statistikk.

Kovacic har ikke vært en heldig mann så langt i år, men fikk i dag sjansen fra start. Det samme gjorde Ricky Alvarez – som har vært ute noen kamper med skade. Ellers valgte Mazzarri sine vanlige menn, noe som la grunnlag for en god kamp.

Og en god kamp ble det. Jonathan startet ballet allerede ti minutter ut i kampen, da brasilianeren hadde revet seg løs i feltet og fikk stå helt alene i det ballen fra hjørnesparket kom flygende inn. Backen sendte avgårde et skudd og var innom ett Verona-bein eller to før den havnet i nota.

Rodrigo Palacio ville ikke være noe dårligere, og disket opp med et ennå rarere mål. Etter et nytt – trolig innøvd – hjørnespark fikk Guarin dempe ballen og sende den videre mot mål uten nevneverdige problemer. Men skuddet ble for svakt og upresist, og havnet hos en gul mann. Men i det Verona skulle klarere ballen, løp Palacio inn i ballbanen. Ballen traff Palacio, og spratt tilbake i mål. Et mål av en ringrev i ypperste klasse. Dermed stod det 2–0 før kvarteret var spilt. Det var også første gang Inter hadde scoret to så kjappe mål siden januar 2011, den gang mot Cesena.

Esteban Cambiasso

To raske mål, men festkampen var så vidt i gang. Luca Toni har vært en viktig spiller for Verona, og viste seg igjen fra sine gode sider. Italieneren headet ballen til Martinho, som gled gjennom Inter-forsvaret som kniv i varmt smør. Sistnevnte hadde ingen problemer med å score alene mot reservekeeper Carrizo, og spenningen var født på ny.

Spenning er derimot noe Cambiasso ikke ville ha noe av. Nagatomo traff stolpen, på returen stod Palacio og sleivsparket den mot mål, hvor Cambiasso til slutt dukket opp og fjernet all tvil om hvor ballen skulle. Det var dagens kaptein sitt åttende mål i oktober måned. Målet dedikerte han til Ivan Cordoba, som tidligere i uken havnet på sykehus grunnet bukhinnebetennelse.

Tammere andreomgang

Inter hadde allerede puttet to mål på hjørnespark, men Rolando ville ikke være noe dårligere enn sine lagkamerater. Portugiseren fikk kranglet inn et mål, og kunne med det sørge for mål nummer fire for Inter.

Men etter en heidundrende første time, slakket man litt på gasspedalen. Man lot Verona låne litt mer ball, og slurvet mer med sine oppgaver. Ut gikk Palacio og Cambiasso, to av dagens beste menn, og inn kom Kuzmanovic og Belfodil. Ikke lenge etter fikk Toni atter en gang vise seg fra sin bedre side, og leverte ballen til Romulo. Romulo gjorde ingen feil, og kunne forholdsvis lett sette ballen nede i hjørnet fra rundt 16 meter. Etter nok en målrik kamp, stoppet tellingen på 4-2 i favør Inter.

Men selv om de fleste var ferdige med kampen, hadde to spillere en annen oppfatning. Belfodil og Moras barket sammen rett etter kampslutt, rett foran en dommer som ikke nølte med å gi begge rødt. Dermed må Belfodil sone mot Atalanta allerede kommende tirsdag.

Kampfakta

Inter 4-2 Hellas Verona (Pause: 3-1)

Målscorere: 9′ Jonathan, 12′ Palacio, 32′ Martinho, 38′ Cambiasso, 11′ st Rolando, 26′ st Romulo

Inter: Carrizo; Juan Jesus, Ranocchia, Rolando; Jonathan, Cambiasso (18′ st Kuzmanovic), Guarin, Kovacic (34′ st Taider), Nagatomo; Alvarez; Palacio (19′ st Belfodil)

Hellas Verona: Rafael; Romulo, Donati (10′ st Donadel), Martinho, Toni, Iturbe, Moras, Jorginho, Maietta, Cacciatore, Agostini (28′ st Cacia)

Dommer: Celi

Bilder: inter.it