Lykkelige slutter for Inter

Inter er utvilsomt trøtte. Vi er laget med flest kamper av alle (40 kamper siden august), men likevel er styrken vår i den siste delen av kampene. Når melkesyren angriper motstanderens muskler, setter Eto’o og resten sine dødelige stikk: 27 av 49 ligamål har kommet den siste halvtimen. Med en prosentandel på 55, er det umulig å snakke om tilfeldigheter. Så klar er tendensen at Inter er det laget som har vunnet mest poeng de siste 30 minuttene (16 poeng). De 27 målene den siste tredjedelen av kampen har en fellesnevner (Eto’o), to trenere (12 med Benitez og 15 med Leonardo) og mange har påvirket resultatet. Her er i det minste tre av forklaringene.

Karakter og vinnermentalitet

Den første er relatert til karakter, besluttsomhet, viljen til å aldri gi opp. Hver eneste Inter-spiller har vinnermentalitet. Leonardo har gjort dem oppmerksomme på sine styrker igjen, etter at Benitez ikke klarte å trykke på de riktige knappene. De 15 målene som har kommet den siste halvtimen under brasilianeren, har vært verdt 14 poeng. Da er det klart at briljansen og evnen til å svare igjen også er nødvendig. Det høres ut som en vits at Inter har vært det laget med mest skader i år. Men på det atletiske nivået, har denne gruppen alltid vært på topp.

Vilje til å risikere noe

Leonardo var tvunget til å sette sammen et lag som skulle gjøre comeback i tittelkampen. Han spiller alltid for å vinne, faktisk så spiller han nesten aldri uavgjort. Erfaringer viser at han har slitt etter feil i startoppstillingen (Bari), på grunn av gode motstandere (Palermo, Sampdoria i Genoa). I mange kamper har de også forbedret seg etterhvert. Eller kanskje han lar motstanderne slite seg ut, før han straffer de i 2. omgang.

Spillestil og tilpasningsevne

Seirene mot Catania, Sampdoria og Palermo skjedde på grunn av bytter. Etter Alejandro Gomez’ mål for Catania, ble Pandev byttet inn for Chivu. 4-2-3-1 var i full effekt med Cambiasso som trequartista. Faktisk var det han som snudde kampen, med to mål. Palermo hadde en tomålsledelse på Giuseppe Meazza. Pazzini kom på banen, og det ble formet en angrepstrio. Inter vant 3-2. Atter en gang forrige søndag; Pandev kom inn og Sampdorias mål åpnet seg. Alt dette betyr ikke at et høyere antall spisser tilsvarer flere mål. Det ble vist i 3-0-seieren i Bari, der Eto’o, Milito og Pazzini startet fra første stund, men likevel endte opp i mye rot. Il Principe ble byttet ut den kampen, og har vært borte siden. Han er mannen av 2010-finalene og vi håper han snart er tilbake. «Han blir bedre. Han føler seg klar og har lyst til å spille mot Bayern,» sa Fernando Hidalo i går. Vær så snill, kom tilbake og sett inn flere viktige mål. Kanskje på slutten av kampene.