Lucas-sagaen mot slutten?

Lucas Moura

Som vi har blitt vant med de siste årene, er det endeløse forhandlinger og drakamper mellom agenter, klubber, spillere og andre eierinteresser rundt de søramerikanske superstjernene. Lucas Moura er intet unntak, og spilleren selv har uttalt seg positiv til en overgang både til Manchester United og Inter. I tillegg skal klubber som Real Madrid og Paris Saint-Germain være interesserte, men kontakten mellom disse klubbene og São Paulo er mindre konkret.

Siste nytt for Inter sin del er at sportsdirektør Marco Branca nylig returnerte fra Brasil etter det som skal ha vært den tredje reisen for å møte klubbens representanter. Spilleren selv er i England og spiller OL for Brasil, hvilket gjør eventuelle forhandlinger og koordinasjon enda mer kronglete. São Paulo-avisen Estadão mener å ha detaljer fra de siste samtalene mellom Branca og klubbens presidenter, og det hele ser i så fall svært lovende ut hvis Inters vilje er der.

32 millioner euro

Inter skal ha gitt et tilbud på 25 millioner euro pluss en videresalgsklausul, mens klubbpresident Juvenal Juvêncio skal kreve 32 millioner, og ikke er interessert i klausulen. Det er altså ikke for stor avstand mellom krav og tilbud, og Branca returnerer ifølge Sky Italia til Milano med et spørsmål til Massimo Moratti, skal Inter satse penger på dette? I alle fall er Inter langt fremme i køen, da Manchester United allerede har fått et bud avvist, og siden ikke har fulgt opp. Det personlige nærværet til Branca, samt Inters lange historie med interesse for Lucas, skal telle i Inters favør.

Lucas selv ønsker, også ifølge Estadão, å gå til en europeisk klubb. Brasilianerne jobber med å sette sammen en lønnspakke som kan lokke ham til å bli i klubben, men timing betyr mye spesielt to år før VM på hjemmebane. Overgangsguru Gianluca Di Marzio bekrefter også den samme historien til Sky Italia, alt er på plass fra Branca og São Paulos side, nå er det opp til Massimo Moratti om Inter henter Lucas eller ikke.

Presidenten som aldeles ikke er kjent for å si nei til en høyprofilert overgang i hundremillionersklassen, har imidlertid snurpet igjen pengesekken betydelig i forbindelse med FFP. Til gjengjeld har de nye kinesiske investorene angivelig lagt løfter om 100-150 millioner euro i potten, men disse pengene kommer neppe umiddelbart. Til sist har hele saken et symbolsk aspekt, da Milan har solgt sine to desidert beste spillere denne sommeren. Både som en voldsom offensiv overfor byrivalen, og et signal om at Serie A fortsatt er å regne med. Det er muligens fortsatt for tidlig å være optimist, men trådene begynner å samle seg for Lucas Moura i blått og svart.

Kilder: fedenerazzurra.com, sport.sky.it
Bilder: Dilma Rousseff, Wikimedia, Crystian Cruz, Flickr