Luc er på månen

Luc Castaignos

Han har blitt kritisert for sin forsiktighet, og kvalitetene så ikke ut til å skinne i hans tid på vingen. De siste minuttene mot Siena ble han derimot plassert som midtspiss, og han har vist seg å være dødelig foran mål. Nå har optimismen bredt seg blant Interisti over hele verden, og kjøpet av Castaignos kan fort vise seg å være et røverkjøp av de sjeldne.

Castaignos, folk sier du ligner på Justin Timberlake, men i Siena skapte du selv god stemning.
Jeg har lest at Moratti klemte TV-en da jeg scoret målet. Den episoden må ha vært vakker og morsom. Om det målet forandret livet mitt? Nei, det kan forandre sesongen for Inter: Tre poeng og det ga oss mye selvtillit.
Etter kampen mot Siena sa du at du kom til å ringe moren din. Hva sa hun?
Hun var nesten på gråten. Ho var glad, mye gladere enn meg. Jeg husker også at ho sa at jeg måtte fortsette slik, og at jeg må fortsette å involvere meg slik jeg har gjort til nå. Jeg har også fått mange fine tekstmeldinger etter den scoringen, men det deiligste var å høre min mors stemme på telefonen.
Du er rask, vet hvordan man scorer og kan spille på kant, men først og fremst er du en midtspiss. Ranieri sa at du minner om Trezequet.
Jeg takker ham, og jeg håper jeg kan score mye mål, akkurat som David gjorde. Og jeg håper å vinne like mye som ham.
Er du klar over at du kan gå på et lån til et annet lag i januar?
Umulig. Absolutt umulig. Jeg føler meg bra her og jeg kom til Italia for å spille på verdens beste fotballag, så jeg kommer ikke til å forlate Inter. Uansett, så kjenner jeg ingen av disse lagene som er nevnt. Unge spillere kan lære alt av å spille her, og jeg trener også med store mestre, som også er vennene mine.
Med andre ord: Det å være i Inter er som å være på månen?
Akkurat. Det er som å ha beina dine på månen, og jeg har ikke lyst å forlate månen.
Hva er det du kan si om deg selv?
Favorittallet mitt er 30, favorittfargen min er oransje, favorittfilmen min er Scarface, favorittmusikken min er R&B og rap. Jeg elsker ravioli. Er jeg forlovet? Nei, jeg er gal etter fotballen.
Hvem fungerer som lærere i laget?
Jeg har lært mye fra Sneijder og Milito. Wesley ga meg mye råd, og det første var å forstå forskjellen mellom tysk og italiensk fotball. Milito har lært meg hvordan jeg skal bevege meg foran angrepene, og han har lært meg god å kunne forstå utviklingen i handlingene. Jeg har også lært mye fra Pazzini og Zarate, siden de begge har erfaring.
Du snakker engelsk, fransk, litt tysk og selvfølgelig nederlandsk, men hvordan går det med det italienske språket?
Jeg har en grammatikkbok hjemme. Jeg studerer og pugger ord med naboen min. Jeg snakker engelsk med Obi, mens jeg snakker italiensk med Coutinho. Min ekte lærer er Coutinho.
Hvem er klovnen i laget?
Viviano. Han er en tulle- og vitsemaskin. Han kommer med det hvert 5. minutt.

Luc Castaignos

Føler du deg som en stjerne etter målet mot Siena?
Nei. Jeg er ung mann, som vet han kan gjøre det bra, men må være tålmodig. Alle har lyst å spille, men for de som er like unge som meg, er venting normalt.
Hvilket lag er du på PlayStation, og spiller du med deg selv?
Foran alle; Inter. Selvfølgelig spiller jeg med meg selv. Jeg spiller alltid med meg selv.
Etter målet, strekte du armene i værs og så på himmelen. Hvorfor?
Jeg er veldig religiøs, og jeg takket Gud. Før hver kamp gjør jeg korsets tegn, jeg går aldri glipp av kirken og jeg ber ofte.
Hva er din vakreste drøm?
Det er å ha Scudetto-skjoldet på drakten vår neste sesong.

Bilder: inter.it
Kilde: La Gazzetta dello Sport