Liten uke velter stort lass?

Diego Milito mot  Schalke

Det var betydelig optimisme å spore i Beneamata-leiren før helgen. Med Zlatan suspendert og ute av derbyet, storkampspesialisten Milito tilbake i kampform, en serieledelse innen rekkevidde og overkommelig motstand i Champions League så det ut til å bli en mye lystigere vår enn Rafael Benitez klarte å bidra til før han dro. Men på bare fire dager har sesongen igjen skiftet helt karakter, CL-eventyret later til å være i ruiner, og Napoli har tatt igjen Inter som hovedutfordrer til tittelen.

Mer følelse enn matematikk

Men selv om disse to kampene ble gitt stor emosjonell og strategisk vekt, teller tre poeng mot Milan ikke mer enn de tre poengene som kan tas mot Chievo til helgen, og å droppe ut i kvartfinalen i Champions League er ikke verre enn forventningene før sesongen, da de færreste trodde man kunne forsvare tittelen uten José Mourinho ved roret. Den psykologiske effekten av to stygge tap på kort tid er derimot verre, og kan trekke hele oppturen fra januar ned i gjørma hvis ikke Inter-laget tar tak allerede lørdag kl. 18.00.

At Milan skal droppe poeng borte mot et Fiorentina som bare har to tap siden desember er ingen umulighet, og Napoli kan passeres ved å reise sørover og kjempe inn tre poeng på San Paolo i nest siste serierunde. Både Massimo Moratti og Esteban Cambiasso la vekt på det fysiske slitet som spillerne har vært gjennom, og presidenten understreket sogar at resultatene ikke nødvendigvis endrer alt:

Det er ikke lett å snu dette til noe positivt, men jeg tror det i hovedsak handler om at vi var slitne. Hvis dette stemmer, må vi tilbake på sporet med de spillerne vi har til disposisjon. […] På disse to kampene skulle vi oppnå så mye, men vi har i stedet ødelagt så mye, selv om ingenting er definitivt. Og det har ikke forandret essensen i laget eller treneren.

Tid for edruelighet

For det var ikke fritt for at Leonardos rolle ble diskutert i går kveld. Kampene avslørte store svakheter i Inter-laget, og spesielt har Leo blitt kritisert for sin manglende defensive organisering. En større kontrast til fjorårets trener kunne vi knapt fått, men dessverre kunne det i går se ut som 90-tallsspøkelsene kom ut av skapene, og at Inter skal få en vår uten titler.

Esteban Cambiasso vil ikke gi opp dobbelkampen mot Schalke, og i beste «non mollare mai»-stil gav han tilhengerne ihvertfall et lite håp om at laget skulle finne tilbake til vinnersporet:

Vi måtte betale prisen rent fysisk mot Milan og i dag skjedde det igjen. Selvsagt har vi mindre muligheter nå, det kan vi ikke nekte på. Men dette er fotball, og det har vært kamper som har lært oss at man alltid skal ha troen, alltid. […] Nå må vi holde oss rolige og starte på nytt, uten å stikke hodet i sanden, og igjen begynne å tenke med klart hode.

Bortekampen mot Schalke krever en enda større bragd enn oppgjøret i München, og forhåpningene er selvsagt deretter. Men selv om den siste uken til slutt kan vise seg å bli skjebnesvanger når sesongen oppsummeres, er det fortsatt langt fra kjørt i Serie A. Neste hinder er Chievo Verona på lørdag kl. 18, og det ser ut til å bli essensielt for Nerazzurri å plukke tre poeng på en overbevisende måte.

Kilde: inter.it
Bilde: Valerio Pennicino, zimbio.com