Leonardo presentert på Appiano Gentile

Leonardo

President Moratti introduserte sitt valg som hovedtrener frem til juni 2012 med varme ord om gjensidig respekt og beundring, og følte seg trygg på at han hadde gjort det rette med ansettelsen av Leonardo. Brasilianeren innrømmet at det ikke tok lang tid å bestemme seg når Moratti gav han jobbtilbudet:

«Det tok meg ikke lang tid å akseptere forslaget fra Moratti, men jeg trodde virkelig aldri at det hele skulle bli en realitet. Vårt forhold har utviklet seg på den mest naturlige måten, men det forandrer ikke hierarkiet: Treneren er trener, og presidenten er president.»

Ingen revolusjon

Den relativt uerfarne 41-åringen delte også noen av sine tanker for hvordan han vil lede laget, og vi kan ikke forvente oss noen drastiske endringer med det første fra mannen som tok AC Milan til tredjeplass forrige sesong:

«Dette er en situasjon der jeg må observere nøye og forstå hva som er tilgjengelig for meg; det blir ingen revolusjon. Jeg må komme meg videre med det jeg har, og bidra med mine egne erfaringer. […] Jeg tror laget allerede er på plass, det trenger ikke å skapes. Inter har sin identitet, spillerne vet hva de må gjøre. Jeg trenger ikke å bygge noe på nytt, men heller sette spillerne i en posisjon der de kan yte best mulig.»

– Jeg kunne ikke si nei

Rundt 3000 tilskuere hadde funnet veien til treningsfeltet for dagens økt, og Leonardo ble møtt med sangen «Leonardo uno di noi» (Leonardo er en av oss). Hans bakgrunn fra byrivalen har nok falt mange, og da spesielt Milanisti, tungt for brystet, men selv fremhevet den nye Inter-sjefen sin egen selvstendighet:

«Jeg har alltid prøvd å være en uavhengig person, med min egen identitet. Det stemmer at jeg har mye til felles med Milan, og vil alltid være takknemlig overfor Rossoneri, der jeg var både spiller, jobbet i administrasjonen og som trener. Men Milan bragte meg hit, Capello bragte meg hit, og jeg ser mange ting som jeg kan relatere til i Inter også, for jeg er som sagt en selvstendig person. Jeg har mine sannheter; jeg angrer ikke på noe, fordi jeg alltid har sagt det jeg ønsker på den måten jeg ønsker. Denne utfordringen var for stor til å avslå, og svært uventet, jeg kunne rett og slett ikke si nei.»

Leonardo får sin ilddåp når han returnerer til trenerbenken i vest-Milanos storstue torsdag 6. januar. Inter tar imot Napoli, et lag som er 10 poeng foran Nerazzurri, og en seier er mer eller mindre påkrevd om man skal holde følge i Scudetto-kappløpet. Det ser ut til at Inter kan stille med sesongens beste tropp så langt, Andrea Ranocchia er også ventet å være spilleklar til kampen, og var med på dagens treningsøkt.

Kilde og bilde: inter.it