Leonardo blir ny trener

Leonardo og Massimo Moratti

Selv før Benitez ble vist døren av president Moratti ble det spekulert i erstattere, og Leonardo var blant navnene som ble diskutert. 41-åringen har bare én sesong bak seg som trener, hos byrival Milan i 2009/10. Sesongen endte med tredje plass og direkte kvalifisering til Champions League, og i løpet av 48 kamper som Rossoneri-trener ble det 23 seire, 13 uavgjorte kamper og 12 tap. Han beskrev selv forholdet til Milans sterke mann Silvio Berlusconi som «vanskelig» mot slutten av Milan-tiden, og han ble enig med klubben om å forlate trenerposten før sesongen var over.

Nå har Leonardo signert en kontrakt med Inter som varer frem til 30. juni 2012, og er dermed ikke den helt midlertidige løsningen som det ble spekulert i. Likevel har nok Massimo Moratti tatt sine forbehold denne gangen, etter Benitez sin meget skuffende og korte karriere på Giuseppe Meazza. Brasilianerens vekker med sine 12 år på andre siden av byens fotballmur sterke følelser hos mange Interisti, men er faktisk den femte treneren som har tatt førersetet i begge Milano-klubbene. Kaptein Javier Zanetti støttet ansettelsen med følgende ord på julaften:

«Jeg kjenner Leonardo godt. Han er en veldig intelligent person, en som alltid er våken og på ballen. Han har mye å bidra med som trener takket være erfaringen han har samlet både som spiller og menneske.»

Klubben bekreftet ansettelsen av Leonardo på de offisielle hjemmesidene sent på julaften, etter alt å dømme for å kjøle ned alle spekulasjoner over høytiden. Det ble også varslet en mer omfattende presentasjon av den nye treneren i løpet av de nærmeste dagene. Laget kommer tilbake til Appiano Gentile for å starte andre halvdel av sesongen onsdag 29. desember. Første seriekamp for Leonardo på Inter-benken blir torsdag 6. januar hjemme mot Napoli.

Kilde og bilde: inter.it