Leo: – Ikke skyld på Eto'o

Samuel Eto'o

Da kampen var i ferd med å ebbe ut fikk Inters suverene toppscorer denne sesongen sjansen til en meget viktig utligning for Nerazzurri, men satte ballen i tverrligger fra kort hold. Bommen var like stor som den var uventet fra kamerunerens fot, og kommer dessverre til å generere godt med trafikk til Youtube. Leonardo vil derimot ikke kritisere Eto’o, og i et utspill tatt rett ut av boken til José Mourinho stiller han seg foran egen spiller og tar et oppgjør med kritikerne:

Du skal være modig for å kritisere Eto’o, han har scoret 27 mål denne sesongen. Det kan skje at han ikke finner et rom eller har den rette touchen, men å snakke om et Eto’o-problem som ikke eksisterer… Jeg forstår ikke at noen kan kritiseres for noe slikt.

Ute etter Inter?

En usedvanlig verbalt frisk trener synes også det kunne virke som om kritikerne «bare venter på at vi skal tape» for så å kunne kritisere laget som har løftet seg betydelig etter nyttår. Alt er fortsatt åpent i Serie A, hevdet Leonardo videre, og ville ikke la seg involvere i kjeklingen om sitt eget lag. Han var meget optimistisk for den videre jakten på AC Milan, som riktignok ligger åtte poeng foran Inter, men seire i hengekampen mot Fiorentina og i byderbyet kan krympe forspranget til to poeng:

Min fotballfilosofi er alltid å vinne ved å spille god fotball. Både på hjemme- og bortebane er det 11 mot 11, det er ingen stor faktor for et så sterkt lag som vårt. Vi må spille for å straffe våre motstandere, og det har vi kvaliteten til å klare.

Det gjenstår å se om Milan har prestert over evne til nå denne sesongen, hjemmetapet mot Tottenham i Champions League var ihvertfall en vekker for il Diavolo, som var milevis fra å imponere noen på Giuseppe Meazza tirsdag kveld. Napoli har også hengt seg på i toppen, men det er nesten forventet at Walter Mazzarris gutter vil være hakket bak medaljeadelen fra Milano når det virkelig tetner til på slutten av sesongen.

Kilde: skysports.com
Bilde: Valerio Pennicino, zimbio.com