Lasagna spolerte, Napoli rykket fra

Palacio Carpi
Kampen startet som den bruker å gjøre på Giuseppe Meazza. Inter hadde mye ballbesittelse mot et Carpi-lag som lå lavt og satset på å utnytte personlige feil hos hjemmelaget.
Inter klarte aldri å sette det store presset på Carpi, og når det første kvarteret var spilt hadde Inter to ufarlige skudd på mål, begge fra Perisic. Bortelagets Mbakogu var et uromoment for Inter-forsvaret, og i det 19. spilleminutt hadde nigerianeren en kjempesjanse, men fra skrått hold skjøt han rett på Handanovic. Handanovic måtte i aksjon like etter da Mancosu fra samme posisjon fikk stå umarkert.
Halvveis i første omgang hadde Inter to store muligheter, først ved Icardi som fikk skuddet sitt fra ti meter blokkert, og så Palacio som fra død vinkel headet ballen i en bue over Belec, men Romagnoli klarerte ballen på streken.
Inter tok omsider ledelsen fem minutter før pause på en glimrende kontring. Et innlegg fra Ljajic ble klarert i beina på Perisic, men skuddet fra kroaten ble blokkert og trillet til Palacio som fra fire meter trillet ballen i det åpne målet.
Perisic kunne økt ledelsen to minutter før pause, men 26-åringen skjøt i stolpen. Carpi følte seg snytt for straffe da skuddet fra Bianco helt klart ble blokkert av armen til Telles. Til dommer Andrea Gervasoni sitt forsvar ble ballen skutt knallhardt i hånden fra et meters hold.
Til andre omgang valgte Mancini å sette Miranda inn i midtforsvaret og skyve Juan ut på venstreback for Telles.
Kampen begynte som den gjorde i første omgang hvor Inter styrte det meste av spillet og bortelaget som ventet på å utnytte personlige feil. Mirandas tilførsel førte til at forsvaret så langt tryggere ut og ikke tillot Mancosu og Mbakogu like mye som de fikk til i første omgang.
Inter klarte likevel ikke å skape de store mulighetene, og både Perisic og Melo testet skuddføttene sine, men den tidligere Inter-målvakten Belec hadde ikke de store problemene med å avverge skåring.
Drøyt ti minutter før full tid burde Inter drept kampen, men Belec vartet opp med en fantastisk dobbelredning på Melos heading og på Palacios skudd.
Syv minutter før slutt takler Pasciuti Miranda stygt bakfra og fikk fortjent sitt gule kort nummer to. På Inters påfølgende angrep kommer Icardi alene mot Belec med Romagnoli på slep, men fjorårets toppskårer somlet med ballen og falt til slutt over ende.
To minutter på overtid utlignet Lasagna for Carpi. Mbakogu vendte fint opp og slo en fin pasning mellom Inters forsvarere som Lasagna på første touch banket ned i Handanovics venstre hjørne.
Dermed ligger Inter nå på fjerdeplass, seks poeng bak Napoli som etter 4–2-seieren borte mot Sampdorioa rykket i fra. Også Juventus kan rykke ytterligere i fra om de vinner mot Roma senere i kveld.
Nå venter semifinale i Coppa Italia borte mot Juventus på onsdag, før det braker løs med Derby della Madonnina neste søndag. Begge kampene har avspark kl. 20:45.