Kontrollert bursdagsfeiring

Det er 106 år siden klubben Inter ble stiftet på kaféen Orologio i sentrum av Milano. 40 italienere og sveitsere var lei dominansen av italienere i Milan, og ønsket å skape et alternativ. Alternativet ble F.C. Internazionale Milano. En klubb over 20 millioner mennesker i dag kan være stolte over å kalle klubben i sin hjerte.

På sin 106. bursdag var det Torino som skulle til pers. Inter stilte noe svekket, men med nyervervingen Hernanes tilbake fra start. Kampen begynte med et sterkt Inter-press, og Torino var heldige som ikke hadde både én og to i nota før det var spilt 20 minutter. Hernanes og Guarin, men kanskje spesielt Cambiasso, kontrollerte midtbanen, og snart skulle scoringen komme.

Rodrigo Palacio

Etter 29 minutter viste nemlig Palacio at han er tilbake der han skal være. En lekker ball av Cambiasso treffer pannebrasken til Palacio, og tar en elegant bue over Torino-keeper Daniele Padelli. En nydelig scoring av rottehalen, som har slitt med å score mål de siste ukene. Nå er han kun 3 mål bak toppscorer Tevez.

Inter fortsatte å demonstrere kvalitetsforskjellen på lagene, men slet med å få punktert kampen. Icardi hadde ikke sin beste dag på jobben, og skuddforsøkene fra Guarin og Hernanes ble blokkert av gode Torino-stoppere. I andreomgang lot Mazzarris menn Torino komme lenger og lenger inn på egen banehalvdel, men Rolando og Ranocchia viste seg fra sine aller beste sider, og Torino kom ikke noe nærmere. Ranocchia har hatt en tung sesong, men med spill som i dag, skal vi ikke se bort i fra at han kan komme til å danke ut Samuel i den siste delen av sesongen.

Videre skjedde det ikke så mye på Giuseppe Meazza. Inter vant kampen 1-0, og selv om det ikke ble et fyrverkeri av en bursdagsfeiring, er tre poeng tross alt det viktigste. I skrivende stund ligger Inter på femteplass, ett fattig poeng bak Fiorentina, og åtte poeng bak Napoli på tredjeplass.

Rolando

Inter 1-0 Torino (Pause: 1–0)

Mål: Palacio 30

Inter: 1 Handanovic; 35 Rolando, 23 Ranocchia, 14 Campagnaro (Andreolli 76); 2 Jonathan, 13 Guarin (Kovacic 69), 19 Cambiasso; 88 Hernanes, 55 Nagatomo; 8 Palacio, 9 Icardi (Taider 89)

Torino: 30 Padelli; 2 G. Rodriguez, 4 Basha (Meggiorini 85), 8 Farnerud, 9 Immobile, 11 Cerci, 20 Vives (Tachtsidis 65), 24 Moretti, 27 Kurtic (El Kaddouri 57), 29 Vesovic, 36 Darmian

Dommer: Gianpaolo Calvarese, Teramo

Gule kort: Vives 54, Tachtsidis 77, Darmian 86, Moretti 90+4

Tilskuere: 43 543

Bilder: inter.it