Kommentar: Vi ødelegger Mario Balotelli

Mario Balotelli

Allerede i innledningen vil jeg trekke fram min konklusjon. La det være ingen tvil: Balotelli fikk alt for har hard behandling, mens Materazzi slapp alt for lett unna. Jeg mener at en hver person må vise empati med Balotelli. For meg ser det ikke ut som at folk har evnen til å forstå en annens sinnstilstand eller følelser. Balotelli ble rasende etter at han ble buet på av sine egne supportere. Det er forståelig at han reagerer, det hadde også jeg gjort. Det han derimot ikke burde ha gjort er å rive av seg drakta for så å kaste den i bakken. Dette er tungt å svelge for enhver supporter. Vi blir gang på gang vitne til tankeløse handlinger fra Balotelli. Ikke uventet kommer det reaksjoner fra supportere. Når det er sagt, så forsvarer ikke dette bruken av vold.  Det er to episoder jeg reagerer på. Den ene skjedde i spillertunelen, mens den andre oppstod på parkeringshuset ved stadion.

Situasjon 1: Det at Materazzi faktisk angrep Balotelli er rett og slett idiotisk. Jeg håper virkelig ikke at han går ustraffet etter en slikt hodeløs handling. Ja, Balotelli har vært innblandet i mange uheldig episoder i det siste, og ja, Materazzi har gjort mye bra for Inter. Det forsvarer allikevel ikke et slikt angrep på en medspiller. Hver situasjon er unik og det finnes alltid to sider av samme sak. Jeg tror vi må høre litt på spillerne som var til stede da dette skjedde. Zlatan uttalte for eksempel at han ikke trodde med sine egne øyne det som skjedde i spillertunellen. Videre fortalte han at dette var samtalemne i garderoben til Barcelona. Avslutningsvis viste han sympati med Balotelli og utalte at han hadde slått Materazzi rett ned dersom dette hadde skjedd ham.

Situasjon 2: Jeg støtter overhode ikke reaksjonen til Balotelli, men jeg forstår den. Det var hans måte å vise på at dette er totalt uakseptabelt. Reaksjonen til Materazzi er en ting. Det skjedde i kampens hete, og veien til en slik reaksjon er dermed ikke lang. Det at han ble forsøkt angrepet av Inter-supportere etter kampen er rett og slett forkastelig. Dette skjedde i parkeringshuset ved stadionen. Heldigvis ble situasjonen avverget, og Balotelli kom uskadd ut av det hele. Takk og lov for det. Balotelli er tross alt kun 19 år. Han bør konsentrere seg om andre ting enn å gå rundt og beskymre seg for sin egen sikkerhet. Som Inter-supporter så skammer jeg meg, når jeg hører at slike situasjoner oppstår. Dette er tross alt bare en sport. Liv er verdt mer enn som så.

Gutten er bare 19 år og trenger en sikkelig oppdragelse. Han er en spiller med et enormt potensialet. Å gi slipp på han ser jeg på som selvmord. Det er ikke ofte Inter får opp spillere av Balotellis kaliber. Som han selv sier: ” Jeg er klar for å bli den beste spilleren i verden”. I stedet for å finne den letteste løsningen, håper jeg heller vi hjelper han med å nå det målet. Som klubb vil Inter definitivt tjene på det, ikke bare sportslig, men også økonomisk. Jeg håper og tror at denne gutten en dag vil bli verdens beste fotballspiller, men jeg tror dessverre ikke det blir i Inter-drakt.

Kommentarer på fcinter.no reflekterer den enkelte forfatters oppfatninger, og er ikke supporterklubben sitt offisielle syn.

Bilde: inter.it