Kommentar: Spilleren som ble sur

Giampaolo Pazzini

Giuseppe Rossi ble skadet, og Giampaolo Pazzini ble sur.

Ordene tilhører calcio-ekspert Per-Jarle Heggelund, på spørsmål om Prandellis EM-uttak. Har Pazzini forandret seg?

Pazzini er en kresen mann. En kresen mann som kan utrette magi under i de rette forholdene. Vi husker den fantastiske duoen Cassano/Pazzini. Er det mulig å gjenskape noe lignende i Inter? Kan Stramaccioni bidra til å bedre forholdene for «Il Pazzo»? Det ble tidlig spekulert i en feide mellom Pazzini og Stramaccioni. Stramaccioni er tilhenger av juletreformasjonen, som tillater kun én angriper. Pazzini kritiserer Stramaccioni for dette, og mener Inter bør spille med to angripere. Da Stramaccioni for litt siden skrev under på en 3-årskontrakt, spekulerer mange nå i om dette er slutten for Pazzini i Inter. Etter at Leonardo dro, har han slitt med å tilpasse seg de nye trenerne, fra Gasperini til Stramaccioni. Nå da, Giampaolo?

Det er en stor overraskelse og en deilig følelse. Jeg kom hit og har ennå ikke forstått helt hva som har skjedd. I dagens fotball kan du ikke spå noe som helst. Dette skjedde veldig fort og uventet, men jeg er veldig glad for å være her. Jeg spilte i blåsvart tidligere, og nå er jeg tilbake i disse fargene.

Pazzini etter Inter-overgangen i januar 2011

Trenerkarusellen

Det er noe med Giampaolo og trenere. Da Pazzini ankom Inter var det Leonardo som styrte skuta. Pazzini gjorde en god førstesesong, og scoret 11 mål på 17 ligakamper. Da Leonardo forlot Inter i juni samme sesong, ble tilværelsen en annen. Gian Piero Gasperini kom inn, og Pazzini fikk knapt med spilletid. Han mente hans omveltende 3-4-3 ikke tillot to direkte angripere. Det er ingen hemmelighet at Pazzini ikke var Gasperinis største beundrer, og det virket som spilleren fikk et løft da Gasperini ble sparket i september 2011. Claudio Ranieri ble hentet inn for å redde Inter fra total katastrofe. «Ny-trener»-effekten virket å fungere, da Inter vant Ranieris debutmatch 3-1, med mål fra bl.a Giampaolo Pazzini. Ranieri viste seg å være en åpenbaring for Inter, som vant hele 8 kamper på rad og gikk videre til sluttspillet i Champions League. Pazzini utmerket seg ikke spesielt i denne perioden, og scoret få mål. Ikke lenge etter gikk Inter på en skikkelig smell, og Ranieri måtte gå.

Nå står mye og faller på hovedpersonen selv. Juventus-sjefen Giuseppe Marotta skal være svært interessert i å hente den hodesterke italieneren. Marotta var nemlig i styret i Sampdoria da Cassano og Pazzini herjet gressbanene rundt om i Italia. Lazio og Igli Tare skal også ha forhørt seg om spilleren. Selv Newcastle har vært nevnt! Hvor mye er det mulig å få ut av en spiller som Giampaolo Pazzini? Jeg mener vi er heldige om vi får mer enn 10–12 millioner euro. Pazzini er blitt en annen spiller. Han viser ikke den samme entusiasmen. Til tross for dette håper jeg han blir. Aller helst. Spillegleden kommer tilbake. Forza!

Kommentarer på fcinter.no reflekterer den enkelte forfatters oppfatninger, og er ikke supporterklubben sitt offisielle syn.