Kommentar: Inter i krise?

Inters lag mot Bayern München

Hva er problemet i Inter?

Mange spør seg nå om hva som er problemet med Inter. Er det fordi «The Special One» har vært for vanskelig å erstatte etter han forlot Inter til fordel for Real Madrid? Er det fordi at Inter sliter med skader, eller er det bare at Benitez ikke er den riktige treneren for Inter?

Med José Mourinho hadde Inter en plan fra første dag. Vi husker godt at Mourinho ikke overbeviste særlig mye i første sesong, men han klarte å vinne Serie A. Senere vant Inter under Mourinhos ledelse Serie A, Champions League og Supercoppa, og skrev med det historie. Etter dette dro portugiseren til Spania og ble den nye Real Madrid-treneren, og jakten på en ny trener startet.

Tidlig i juni kom nyheten fra England om at Rafael Benitez ble løst fra kontrakten sin i Liverpool, og ikke lenge etter ble han ansatt som trener i Inter. Inter-tilhengere over hele verden tvilte på om det var riktig å ansette Benitez. De mente den spanske kelneren ikke var riktig mann for Inter og spillestilen i Italia. Nå etter seks kamper virker det som «Benitez-effekten» har slått til for fullt, og Inter sliter med å opprettholde den gode formen fra i fjor.

Diego Milito, som ledet Inter til Champions League-troféet med to scoringer i finalen mot Bayern München, sliter med å score i år. Heller ikke spillere som Wesley Sneijder har overbevist stort.  Samuel Eto’o har i år så langt alene ledet laget til andre plass.

Ny spillestil

Mange reagerer på den nye spillestilen som Benitez har innført. Mange av de byttene han gjør er ikke til å forstå. Det ser ut som at moralen i laget har sunket og at de har gitt opp. Forsvaret, som har vært hjertet til Inter, fungerer ikke som det skal, midtbanen er heller ikke som den var. I alle kampene har Inter vært det laget med mest ballbesittelse, til ingen hell.

Etter at Mario Balotelli ble solgt forventet mange at Massimo Moratti skulle åpne lommeboken og få en ny stjerne til Inter. Da overgangsvinduet ble lukket, hadde Inter fått inn Philippe Coutinho som den eneste store spilleren. Nå før overgangsvinduet igjen åpnes i januar er det mange rykter ute og går, Maicon kan forlate Inter til fordel for Real Madrid og Kaka har blitt linket til Inter. Hvis Maicon forlater Inter etterlater han seg et stort gap i forsvaret. Så nå må Moratti vurdere om kan skal kjøpe en ny høyreback i tilfelle Maicon drar, eller en ny midtbanespiller som Kaka eller en ny spiss. Men det som kan bli sagt med sikkerhet er at hvis denne dårlige trenden fortsetter, så blir Inter nødt til å se seg etter en ny trener istedenfor.

Kommentarer på fcinter.no reflekterer den enkelte forfatters oppfatninger, og er ikke supporterklubben sitt offisielle syn.