Knallstart for angripende Inter

Pescara fløy ut av startblokkene som forventet av et nyopprykket lag, og så de første minuttene ut til å kunne tukte Inter-forsvaret. Men da Vladimir Weiss fikk gult kort for filming i stedet for straffen han ønsket i duell med kaptein Zanetti, var det slutt på truslene fra de lyseblå. Plutselig eksploderte nemlig Inter, med angrepstrioen Milito, Cassano og Sneijder i alle rollene. Først la Diego Milito inn til Wesley Sneijder, som enkelt satte inn 1–0 etter 17 minutter, før Antonio Cassano i sin første Inter-kamp serverte Il Principe til 2–0 like etter.

Wesley Sneijder

Og har vi seriens beste reservekeeper? Det ser slik ut, med Luca Castellazzi sitt stabile og til tider spektakulære spill mellom stengene. Etter et av mange balltap på midten, reddet 37-åringen i full strekk på en fri heading som Pescara slapp til rett før pause. Det var i det hele tatt mange balltap på midten, noe Fredy Guarin og Antonio Cassano må ta mye av ansvaret for. Delfinene kom nemlig mer med i kampen etter Inters scoringer, spesielt Yuto Nagatomo fikk mye å gjøre på sin venstreback.

Det var Inter som hadde kommando også i andre omgang, og Nerazzurri fikk flere gode muligheter til å øke ledelsen. Fredy Guarin og Diego Milito misbrukte store sjanser, mens det var bedre kontroll defensivt enn i første omgang. Halvveis ut i andre omgang fikk kveldens lille overraskelse i startoppstillingen en fortjent hvil da Coutinho kom inn for Cassano. Debuten var lovende, med en målgivende pasning og stor aktivitet. Innbytter Coutinho ville overgå Fantantonio, og da et herlig offensivt samspill av Guarin og Milito havnet hos brasilianeren, var Inter oppe i imponerende 3–0.

Ungdommen slapp til

Den hyperproduktive Diego Milito fikk hvile etter 83 minutter, da Marko Livaja erstattet Prinsen. Ett mål og to målgivende var matchvinnermateriale fra Milito. Inter stilte til kamp med den nye 12-mannsbenken som Serie A har innført, og her var gjennomsnittsalderen helt nede i 20,5 år. Svært hyggelige tall etter mange år med en aldrende stall, og et av de største talentene fikk sjansen da debutant Walter Gargano tok kvelden like før slutt. Alfred Duncan er en 1993-født midtbanespiller som imponerte forrige sesong på Primavera-laget, og ble med dette gitt sin debut på A-lagsnivå av Andrea Stramaccioni.

Antonio Cassano mot Pescara

Interisti er ikke vant med å få sjelefred etter første serierunde, de blåsvarte hadde ikke vunnet noen av de siste fem premierene. Men endelig gikk det veien uten større dramatikk, andre omgang ebbet ut med Inter farlig frempå ved flere anledninger og Pescara som ganske resignerte innså at det var lite å hente. Med en Europa League-kamp uten den store spenningen på programmet først, står bordet dekket for en ordentlig godbit når Zdenek Zemans Roma kommer på besøk til Giuseppe Meazza neste helg.

Med det angrepsspillet som Inter til tider viste mot Pescara, og et usedvanlig potent angrep i Sneijder, Cassano, Coutinho, Milito og da også Palacio, kan det bli en meget underholdende kveld mot 4-3-3-fyrverkeriet til Zeman. Men det skjer altså neste søndag, nå kan vi nyte tre poeng og tabelltopp sammen med Napoli.

Hvem synes du var Inters beste spiller mot Pescara? Avgi din stemme på høyre side.

Kampfakta

Pescara 0–3 Inter (Pause: 0–2)

Målscorere: Sneijder 17, Milito 19, Coutinho 81

Inter: 12 Castellazzi; 4 Zanetti, 6 Silvestre, 23 Ranocchia, 55 Nagatomo; 14 Guarin, 21 Gargano (Duncan 86′), 19 Cambiasso; 10 Sneijder, 99 Cassano (Coutinho 68′); 22 Milito (Livaja 84′)

Pescara: 77 Perin; 2 Zanon, 4 Cascione, 5 Capuano, 6 Romagnoli, 14 Balzano, 17 Weiss, 18 Colucci 20 Nielsen (Quintero 61′), 80 Jonathas (Abbruscato 75′), 99 Caprari (Celik 65′)

Dommer: Marco Guida

Bilder: inter.it