Klasseforskjell i Split

Wesley Sneijder

Hajduk Split var sesongens første motstander i en obligatorisk kamp, og de hvitkledde gikk ut med stor energi fra start. Et par hjørnespark og noen spede forsøk senere, var det klart for Inter å vise hvem som var storlaget. Diego Milito fikk ballen på 20 meter, viste overblikk og sendte den videre til Wesley Sneijder som kom helt alene med målvakt Blazevic. Wes ville drible bort forsvarerne som stormet mot ham, og klarte det med nød og neppe før han satte ballen pent i krysset. En klassescoring, og feiringen varmet alle Inter-hjerter, da nummer 10 sprang til benken og omfavnet Andrea Stramaccioni.

1-0 etter 18 minutter var ingen god utvikling for de som ønsket et spennende dobbeloppgjør, nå tok Inter over kontrollen på Stadion Poljud. Dermed falt tempoet, mens Hajduk Split rett og slett ikke var gode og presise nok til å bryte gjennom Inters forsvar, for anledningen komponert av Chivu og Silvestre med Jonathan og Nagatomo på backene. Og nevnte japaner skulle drepe kampen definitivt like før pause, 2-0 kom på et skudd mot nærmeste hjørne som ble styrt enda lengre ut i siden av en Hajduk-forsvarer. Før hvilen gikk også Fredy Guarin ned med noe som så ut som en småfarlig skade, men colombianeren var tilbake etter pause og imponerte hele kvelden.

En lysende innbytter

Mot slutten fikk flere mann prøve seg, etter at Walter Samuel erstattet Cristian Chivu i pausen som Stramalas første bytte. Et naturlig skifte i duoen bak Milito kom etter 66 minutter, da Philippe Coutinho erstattet målscorer Wesley Sneijder. Og hva annet kunne den lille gullgutten gjøre enn å kopiere sin nederlandske kollega? Et vakkert trekantspill på siden førte Cou inn i 16-meteren, der han med stor selvtillit plasserte ballen rundt keeper til 3-0 bare seks minutter etter byttet. Kvelden fikk et verdig punktum, og nervene har roet seg litt ned etter en svak treningskamp mot Celtic. Marko Livaja fikk sjansen de siste minuttene mot sin gamle klubb, og erstattet Diego Milito uten å utrette så mye.

Utrettet mye har dog Andrea Stramaccioni, som stolt kan sette seg på Alitalia-flyet den korte hjemturen og puste ut. Det var et friskt Inter som kom til Split, og nykomlinger som Rodrigo Palacio og Fredy Guarin har virkelig markert seg som viktige bidragsytere allerede. Et par stygge blundere av Matias Silvestre på midtstopperplass var litt bekymringsverdig, men ble til dels opphevet av Samir Handanovics bunnsolide oppvisning. Neste kamp for Nerazzurri er på samme tid neste torsdag, mot samme motstander på Giuseppe Meazza.

Hvem synes du var best mot Hajduk? Husk å stemme på Inters beste spiller på siden av artikkelen!

Bilde: inter.it