– Kanskje Pep har en restaurant i Oslo…

Inters trener José Mourinho mener den katalanske klubben er “besatt” av å nå Champions League-finalen på Bernabeu, mens det for Inter vil en eventuell finale bety en drøm som går i oppfyllelse.

”Drømmen vår er å vinne Champions League, og for Barcelona er det er besettelse,” sier Mourinho i pressekonferansen i forkant av dagens kveldens kamp mot Barcelona. ”Dette er forskjellen. En drøm er renere enn en besettelse. Det er stolthet i en drøm, hvor som helst i verden. For Barcelona var det en drøm å nå finalen i Roma, men for å nå finalen på Bernabeu er det besettelse for dem.”

Han la til: “Barcelona er et topplag som består av en stor trener og store spillere. De har hatt samme filosofi i spillet i mange år, men samtidig er de et lag som adopterer seg fort til. Vi har sett Ibrahimovic og Messi spille i mange forskjellige posisjoner. Det er et lag fullt av mangfold i spillet sitt. Vi har vår egen måte å spille på, og vi tenker om oss selv. Det er ikke et drama for oss hvordan de spiller.”

Og for Mourinho, vil dommerne ikke utgjøre noen problemer heller: “Jeg ønsker ikke å bekymre seg om arbeidet til dommerne. Jeg ønsker bare å bekymre seg om fotball, og hvis Barcelona gjør dette også da det vil være lettere for dommerne å utføre sitt arbeid. Vi er her for å spille, ikke å tenke på dommerne. Dommeren er god når spillerne er gode, så det avhenger av spillerne.”

Mourinho avslørte at Wesley Sneijder er klar til å møte Blaugrana: “Sneijder er fin form og han vil spille. Vi får se etter kampen om han er bra for nitti minutter. Han fortsatt har et lite problem, men han ga oss en positiv respons på vårt siste treningsøkt, og det er ingen tvil. De andre? Julio Cesar, Lucio, Maicon, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Eto’o og Milito, så det er ni eller ti allerede. .. “

Barcelonas Gerard Pique håper å få Inter-spillernes til ”hate yrket fotball” for nitti minutter.”Jeg vil ikke svare ham fordi jeg har for mye respekt for hans bestefar, som er en fantastisk person, sier Mourinho. “Spillerne står fritt til å si hva de vil, bare de kan forklare hva de synes. Dette er ikke et problem for meg. Jeg er her for å spille en kamp.”

Dette er en kamp som Inter starter med en to måls ledelse fra forrige ukes første etappe. “Det er 3-1 med nitti minutter å gå, sa Mourinho. “Returkampen er annerledes fra den første kampen fordi alt vil bli avgjort i morgen. Dette er viktigere enn den første kampen. Men det er bare en finale og som jeg allerede har sagt, dette er ikke en tidlig finalen. Finalen vil ikke stå mellom Inter og Barcelona. “

Mourinhos karriere begynte i Barcelona og den portugisiske treneren ble spurt om hva han skylder til Blaugrana. “Jeg skylder Bobby Robson mye fordi han ga meg sjansen til å jobbe på Barcelona,» svarte han. “Jeg skylder mye til presidenten på den tiden og til hver person som jobbet i denne klubben, fordi de ga meg mye.”

Spanske aviser har trykket rapporter om Mourinhos antatte næringsinteresser med Benquerenca, dommeren i forrige uke da lagene møttes i Milano. «Jeg har ingen restaurant med noen,” svarte Mourinho.”Kanskje Pep har en restaurant i Oslo …” Mourinho siktet selvfølgelig til Tom Henning Øvrebøs horrible dømming som sendte Barcelona til finalen i fjorårets Champions League-semifinale.

Bilde & kilde: inter.it