Julemareritt på Meazza

Likevel burde alle tre poengene gått til hjemmelaget, en eventyrlig miss av Marko Livaja minuttet før slutt (men ikke sesongens verste) var en ekstra skuffelse på toppen av en dårlig kamp. Til tross for en tilsynelatende potent angrepsellever ble det skapt sjanser kun i forbigående perioder, og Genoa holdt greit unna før Inters sluttspurt.

Det var en skuffet Stramaccioni som møtte pressen etter kampen, men de mange skadene var vitterlig et problem for Inter både før og under kampen:

Jeg visste, og vi visste, veldig godt at vi var i en vanskelig situasjon. Vi hadde et par spillere der ute som ikke var helt friske, Gargano hadde en hevelse i ankelen som gjorde det vanskelig å gå, mens Cambiasso ble erklært kampklar like før avspark.

I tillegg var Philippe Coutinho ubeleilig fraværende med bryllupsgjennomføring, og Ricky Alvarez måtte gå av banen før pause med en foreløpig uspesifisert skade. Den argentinske vingen var likevel blant banens aller svakeste aktører i sine 30 minutter inne, og ble til tider pepet på av publikum på Giuseppe Meazza. Erstatteren Alvaro Pereira var en vel så stor bidragsyter offensivt, og bakover holder han jo som kjent et høyere nivå enn Alvarez.

Ricky Alvarez

Første omgang bør forbigås i stillhet, men like etter pause burde Inter tatt ledelsen. De to tidligere Genoa-spillerne Diego Milito og Rodrigo Palacio fikk hver sine digre sjanser mot Sebastien Frey, men maktet ikke å lure den nyslanke franskmannen. På den andre siden fikk vår egen supermann muligheten til å vise seg frem da Marco Rossi stormet gjennom etter 53 minutter, og Handanovic stupte inn for å avverge.

Forsvarssvikt og kjempebom

13 minutter før slutt skulle det imidlertid gå galt. Juventus-deleide Ciro Immobile utfordret en Andrea Ranocchia med et gult kort allerede på blokka, og den høyreiste fra Assisi klarte ikke å henge med i svingene. Den aldeles bevegelige Genoa-spissen fintet Ranocchia ut mot travbanen, og satte 0–1 utenfor rekkevidden til Handanovic.

Det utløste heldigvis en sluttspurt av Nerazzurri, like etter hadde Ranocchia en stor mulighet til å utligne sin egen feil, men bommet på hodestøtet. Et høyt innlegg nesten på måfå var alt som skulle til for å utligne, da Esteban Cambiasso etter 85 minutter dukket opp og gjorde det ingen av Inters angrepsstjerner hadde klart. 1–1 var likevel ikke nok.

Rodrigo Palacio

Marko Livaja kommer nok til å ha mareritt om sin kjempesjanse gjennom hele romjulen, for bare ett minutt før slutt burde han virkelig ha ordnet tre poeng for sine lagkamerater. Diego Milito serverte ballen på sølvfat etter et flott forarbeid inne i feltet, men ballen kom for brått på kroaten, som satte ballen i stolpen og ut. Dermed ble det med ett poeng til hver av lagene, og Lazio henviser Inter til tredjeplass etter halvspilt sesong.