Jubileum verdt en seier?

9. mars 1908

Det er denne freske gjengen som skal æres på Giuseppe Meazza søndag kveld. De 40 herrene som samlet seg på Orologio for å stifte klubb i 1908 skapte en italiensk og internasjonal gigant under himmelens farger, men på dette tidspunktet er det mer jordnære behov for tre poeng som bør ta oppmerksomheten for Stramaccionis 11 utvalgte.

Dessverre velges det ikke fra øverste hylle denne uken heller, da ikke mindre enn ni fravær setter sitt preg på laguttaket. Tre døgn er alt laget får mellom borteturen til England og denne hjemmekampen, til gjengjeld er både Schelotto og Kuzmanovic tilgjengelige i motsetning til mot Tottenham. Det har blitt en stund siden forrige normale hjemmekamp i Serie A, men både Pescara og Chievo har blitt ekspedert greit etter jul. Det ble også Bologna da de sist var på besøk, i cupkampen som gikk til ekstraomganger i januar.

Middelhavsfareren Bologna

På Alessandro Diamantis skuldre har Rossoblù hevet seg etter jul, og befinner seg trygt midt mellom bunnstriden og Europa League-utfordrerne. Akkurat hvor man skulle gjette før sesongen, og borteformen til Stefano Piolis stall gir grunn til optimisme i Inter-leiren. Selv om de kun har ett tap på de siste seks kampene, har det blitt 9 tap på de siste 11 bortekampene, mens Inter har vunnet 11 av de 13 siste mot Emilia-Romagna-ambassadørene. Det er muligens ikke denne kampen de bør satse alt på å hente sine poeng, men så går Bologna også inn i en tøff periode fremover, med Juventus hjemme og Udinese borte som de to neste utfordringene.

Dejan Stankovic og Mateo Kovacic

Etter en usedvanlig skuffende forestilling i Europa League, er det påkrevd med en bedre innsats i den hjemlige ligaen. Selv om Moratti stadig gir tillitserklæringer og maner til langsiktighet, er neppe tålmodigheten med Stramaccioni helt uten grenser. Champions League-plass var målet før sesongen, og dette ble også prioritert høyere enn Europa League. I skrivende stund er tredjeplassen fire poeng unna, med et sterkt Milan som ikke ser ut til å stoppe opp denne vårsesongen. Med andre ord: I jubileumskampen er presset på Inter veldig stort.

Inters kamptropp

Målvakter: 27 Vid Belec, 30 Juan Pablo Carrizo, 77 Raffaele Di Gennaro

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 23 Andrea Ranocchia, 26 Cristian Chivu, 28 Simone Pasa, 31 Alvaro Pereira, 33 Ibrahima Mbaye, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan

Midtbane: 5 Dejan Stankovic, 7 Ezequiel Schelotto, 10 Mateo Kovacic, 14 Fredy Guarin, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso, 21 Walter Gargano, 24 Marco Benassi

Angrep: 8 Rodrigo Palacio, 18 Tommaso Rocchi, 99 Antonio Cassano, 60 Niccolò Belloni

Dejan Stankovic er endelig tilbake, og er umiddelbart aktuell for en startplass. I angrep er det som vanlig tynt med alternativer, og det var strengt nødvendig at treneren skværet opp med Antonio Cassano for å sikre sistnevntes tjenester ihvertfall ut sesongen. Samir Handanovic har klart å pådra seg mange nok gule kort til at han er suspendert, det betyr debut for den nyinnkjøpte reservekeeperen Juan Pablo Carrizo som kom fra Lazio i januar.

Trolige lagoppstillinger

Carrizo
Zanetti – Ranocchia – Juan Jesus – Pereira
Guarin – Stankovic – Gargano
Schelotto – Cassano – Palacio

I tillegg til Handanovics suspensjon, er Samuel, Obi, Castellazzi, Silvestre, Nagatomo, Mudingayi, Milito og Alvarez på skadelisten. Som vanlig er det flere ulike formasjonsalternativ i omløp, med 4-2-3-1 og 4-3-3 som de mest aktuelle. Dejan Stankovic og Zdravko Kuzmanović kjemper om en sentral midtbaneplass, mens Cambiasso etter 90 minutter mot Tottenham neppe spiller hele kampen.

Curci
Garics – Sørensen – Antonsson – Morleo
Perez – Taider
Christodoupoulos – Diamanti – Gabbiadini
Gilardino

Forsvarerne Natali og Cherubin er begge ute med skade, mens Panagiotis Kone er suspendert for de blårøde. Ellers forventes det et skandinavisk midtstopperpar som får selskap av en returnerende førstemålvakt i Gianluca Curci som tar Agliardis plass.

Kampen spilles søndag kveld klokken 20.45, og kan ses på C More Live og csports.no.

Bilder: inter.it