Jovetic endte måltørken og reddet Inter

Jovetic mot Udinese
Inter gikk som kjent på en skrell i midtukerunden og tapte for Genoa, mens Totti snudde kampen og sikret Roma tre særdeles viktige poeng og økte forspranget til den viktige tredjeplassen.
Inter hadde ikke slått Udinese på Giuseppe Meazza siden 2-1 seieren i 2010, hvor tre av kampene har endt med tap og en uavgjort.
Gjestene åpnet kampen best og tok ledelsen i det niende spilleminuttet ved Cyril Thereau. Emmanuel Badu slo en glimrende pasning i bakrom til Thereau som på et touch banket ballen bak vår sjanseløse sisteskanse.
Inter produserte to gode muligheter etter et snaut kvarter, men hverken Kondogbia eller Jovetic klarte å overliste Udineses bakerste menn.
Inter presset Udinese veldig lavt i banen, men slet med kvaliteten og utførelsen på den siste tredjedelen av banen. Men ti minutter før pause endte Jovetic måltørken da han enkelt utlignet til 1-1 fra en meter i det åpne målet. Det var hans første mål i Serie A siden Inter møtte Udinese i det motsatte oppgjøret i midten av desember.
Begge lag produserte noen småsjanser etter hvilen, men det var ikke før det siste kvarteret kampen våknet til liv.
Kvarteret før slutt dukket Jovetic opp igjen og sendte Inter i ledelsen. Brozovic slo en smart ball til Biabiany som igjen fant Jovetic som skuldret ballen rolig i mål. Etter Jovetics andre mål våknet Udinese igjen og produserte flere gode muligheter. Både Thereau, Widmer, Zapata og Hallfredsson hadde sine muligheter, men Handanovic gjorde en solid jobb, særlig på Zapatas forsøk.
På overtid skulle også Eder markere seg med sitt første mål i Interdrakten. På en kontring kommer han alene mot Karnezis og legger ballen fint og rolig i det lengste hjørnet.
Dermed er det igjen bare fire poeng opp til Roma som har en kamp mindre spilt. Spallettis menn har en vanskelig kamp foran seg i morgen når Maurizio Sarri og hans Napoli kommer til hovedstaden.
Kampfakta:
Inter 3-1 Udinese (Pause: 1-1)
Målscorere: Thereau 9, Jovetic 36, 75, Eder 90+5
Gule kort: Jovetic 31, Danilo 51, Kondogbia 65, Perisic 81, Zapata 86
Inter: Handanovic; Nagatomo, Miranda, Murilo, Juan (Perisic 65); Brozovic, Melo, Kondogbia; Biabiany (D’Ambrosio 84), Icardi (Eder 79), Jovetic
Udinese: Karnezis; Felipe (Matos 81), Danilo, Wague Widmer; Badu, Kuzmanonic, Fernandes (Hallfredsson 85), Edenilson (Pasquale 76); Thereau, Zapata
Bilde: inter.it