– Jeg skulle smadret garderoben

Walter Mazzarri

Walter Mazzarri sa etter kampen i går at han skulle ha smadret garderoben for å holde Inter fokusert etter uavgjortresultatet 2-2 mot Bologna. Inter har nå bare tre poeng på fire kamper og er igjen inne i en svak periode etter å ha spilt mot lag som ligger langt nede på tabellen.

«Alt en trener kan gjøre er å holde laget i god fysisk form, skape sjanser og ha et organisert lag som kan drepe motstandernes kontringer,» sa han til Sky Sport Italia.

«Siden vi er Inter må vi alltid prøve å vinne. Det kan skje at vi tar ledelsen og at spillerne blir stresset, fordi vi har mange unge spillere. Etter de siste resultatene føler de på presset.»

«Hadde vi fortsatt å spille slik vi gjorde på 0-0 hadde vi vunnet kampen. Men vi må ikke glemme at det av og til er kostbart å ta sjanser, i alle fall når vi må ha mange spillere med i angrep for å ta ledelsen, i tillegg til at det blir gjort noen risikoer i forsvar.»

Forrige gang Mazzarri uttalte seg om Kovacic fikk den unge kroaten slakt. Etter kampen mot Bologna velger Mazzarri å skryte av Kovacic, som gjorde et veldig godt innhopp.

«Ricky på kanten er annerledes enn D’Ambrosio. Jeg gjorde det fordi jeg ville ha mer fokus på å komme rundt på vingene.»

«Kovacic gjorde det veldig bra med Hernanes i 4-3-1-2 formasjonen.»

– Inter fortjener Europa

Inter taper stadig poeng og synker lavere og lavere på tabellen, med andre lag rett bak som nå har muligheten til å passere Inter på tabellen.

«De som har sett alle kampene våre denne sesongen mener nok at vi fortjener å delta i Europa. De som har sett våre siste fire kamper mener nok at vi ikke fortjener det. Fotball er ingen enkel vitenskap, til og med store klubber kan av og til ikke klare å kvalifisere seg til Europa.»

«Jeg synes det er utrolig hvor mange opplagte målsjanser vi skal bomme på, i tillegg til at vi endelig fikk en straffe en mester som Milito går frem og misbruker.»

Straffen Inter fikk mot Bologna var den første straffen Inter hadde fått siden mai i 2013. Den gangen var det Alvarez som bommet.

«Hva er oddsen for å bomme på den eneste straffen du får i løpet av 33 kamper?»

«Vi er kanskje ikke vant til å ta straffer siden vi aldri får en i kamp? Men jeg mente det var logisk at Milito skulle ta straffen, da han alltid har tatt dem i tillegg til at han hadde friskere bein enn Palacio på dette tidspunktet.»

«Laget gav alt de kunne. Vi er nødt til å kjempe helt til slutt. Jeg sier ikke at vi var uheldige, men mange hendelsen går fortsatt mot oss. Bolognas første skåring går merkelig forbi et hav av bein som kunne klarert den, det andre målet er enkelt og greit en glipp av Rolando.»

«Dette er fjerde gangen vi taper poeng til tross for en god gjennomføring som jeg mener vi fortjente å vinne. Det er min jobb å berolige spillerne mine, det må jeg gjøre nå.»

Inter har i det siste tapt mange unødvendige poeng, senest forrige helg da Livorno hentet opp Inters 0–2-ledelse etter personlige feil. Mazzarri innrømte at han tror det er et psykologisk problem i troppen og at han muligens må endre taktikk.

«Det er bare en av de periodene hvor det må betale prisen for hver eneste feil. Vi kan analysere alt sammen og gjøre de korrekt på trening, men vi slapp inn disse enkle og merkelige målene. I Verona skrek jeg til spillerne mine i pausen at de måtte heve adrenalinet sitt, siden noen alltid mister konsentrasjonen og intensiteten sin. Den kampen vant vi faktisk.»

«Jeg angrer nå på at jeg sa at spillerne hadde god kontroll på dette oppgjøret og at de skulle ta det rolig. Jeg skulle smadret spillergarderoben! Disse spillerne trenger av og til å ristes på så de får adrenalinet til det maksimale.»

kilde: football-italia.net