– Jeg forbereder fotballspillere, ikke gladiatorer

José Mourinho forbereder seg til kamper gjennom hardt arbeid og en grundig studie av motstanderne. Han hadde følgende å si etter å ha blitt informert om pressekonferansen til Claudio Ranieri.
“Med tanke på at Roma skulle ha avsluttet onsdagens kamp med seks mann, siden Mexes, Totti, Perrotta, Taddei og Burdisso fortjente å bli utvist for det de gjorde, snakket han i dag om hvordan man skal motivere spillere. Det er gjort hver dag gjennom arbeid med gruppa, trening etter trening. Du gjør ikke det ved å vise laget en film før cupfinalen. Dette er seriøse og profesjonelle spillere, de bør ikke bli behandlet som barn. Vi foretrakk å jobbe med på banen og vi studerte Roma og deres svake punkter grundig. Hvis jeg fikk laget til å se The Gladiator før en kamp, ville spillerne mine le eller ringe legen for å spørre ham om jeg er syk.”
“Jeg tror ikke jeg er et fenomen, men jeg har jobbet hardt for å hjelpe laget mitt. Jeg har aldri grått, jeg har alltid jobbet hardt for å få resultater med mine spillere. Jeg så seks Roma-kamper før cupfinalen for å finne deres svake punkter. Jeg jobbet atten timer, fordi hver kamp tar meg tre timer på datamaskinen. Etter at jeg hadde tilbrakt flere timer for å velge de delene jeg trengte, jobbet jeg med de forskjellige programmene som er nyttige i mitt arbeid. Selvfølgelig, det er mye lettere å velge en film for å vise den før selve kampen, men Ranieri glemte at hans spillere var vinnere, ikke barn.”
“Jeg har aldri sagt at jeg er et fenomen, men det er absolutt ikke min feil. Da jeg kom til Chelsea i 2004, spurte jeg hvorfor de skiftet Ranieri. De svarte at de ønsket å vinne og at det aldri kom til å skje med ham. Jeg er ikke skyld i dette.”
Bilde & kilde: inter.it