Javier Zanetti med livstidskontrakt

Javier Zanetti
Murersønnen Javier ankom Milano en sommerdag i 1995 som en ung mann med knapt noe annet enn en skobag i hendene. Knappe 21 år senere er argentineren regnet som en av tidenes største i Inter-miljøet, han er visepresident i en av verdens mektigste klubber og tilliten der er så stor at han nå får signere en kontrakt som ikke slutter før kroppen sier fra.
“Det er en ære for meg å kunne tilbringe resten av min karriere på plassen jeg elsker mest. Både for meg og familien har tiden i Inter vært den beste i livet vårt,” fortalte Zanetti til pressen.
Det er en respekt og et inntrykk som er gjensidig. For antall trofeer Javier Zanetti står igjen med etter endt spillerkarriere i den svartblå drakten er imponerende: Fem seriemesterskap, fire cupgull, fire supercupseire, én Champions League-triumf, én UEFA Cup (nå Europa League) og ett trofé i VM for klubblag. Det gjør klubbens periode under Il Capitanos ledelse til en av de mest suksessfulle epokene i Inter-historien.
Selv etter godt over 800 kamper som spiller, slutter ikke den nåværende visepresidenten å gi alt for klubben i sitt hjerte.
“Jeg tenker allerede på fremtiden til klubben og vi jobber hardt for å komme tilbake til toppen av europeisk fotball. Jeg tror på planene som presidenten og resten av klubben har iverksatt for å få oss dit,” sier Pupi før han snakker om neste sesong.
“Man kan alltids gjøre det bedre. Vi har hatt noen opp- og nedturer i år, men vi tror på den retningen vi har valgt. Vi vil angripe neste sesong med noen nysigneringer og med den viljen og styrken man trenger for å bære Inter-drakten.”

Kilde og bilde: inter.it