Javier Zanetti legger opp

Javier Zanetti

Zanetti kom til Inter i 1995 fra Banfield og var Massimo Morattis første signering for klubben. Forrige uke gav Erick Thohir indikasjoner på at Zanetti vil tre inn i en administrativ rolle i klubben. Zanetti var da ikke sikker på hva han skulle gjøre, men han har nå tatt valget og velger å legge fotballskoene på hyllen.

Hans profesjonelle karriere startet i 1992, så han har bare hatt tre år av sin karriere utenfor Inter. Han har forklart den Argentiske avisen La Nacion hvorfor han valgte å gi seg.

“Jeg føler at det er den riktige beslutningen å ta nå. Fotball har gitt meg veldig mye og jeg har kost meg hvert øyeblikk. Siden jeg pådro meg akilles skaden i april har jeg vært bestemt på å vise at jeg kunne komme tilbake. Men det har jeg dessverre ikke.”

“Jeg føler meg komplett. Og jeg har innsett at det å gi seg når man er 40 år gammel er en veldig uvurderlig følelse. For meg har det en stor verdi, og nå er tiden inne for det. Om jeg frykter livet etter dette? Nei, det gjør jeg ikke. Jeg vil selvfølgelig savne mye, som rutinene en spiller har, øyeblikkene i garderoben og turneringene jeg har spilt i.”

“Likevel tror jeg at de som frykter for å gi seg som spiller ikke vet hva de skal fylle fritiden sin med. Jeg vet hva jeg skal, så jeg er ikke redd for å plages med det. Ingenting vil være som før dessverre, men jeg er klar over det fordi jeg skal fortsette innen fotballen og det vil holde meg gående.”

Zanetti fikk senere et spørsmål om hans nye rolle ville innebære at han ville bli sett regelmessig i dress og slips.

“Jeg håper ikke det er nødvendig. Jeg drømte om å fullføre min karriere i Inter, som er hjemmet mitt, og det har jeg. Det var et valg om livsstil å ende karrieren i Italia, og nå skal jeg i min nye rolle være en nyttig brikke for klubben, men ikke på banen. En ny verden har åpnet seg for meg og det synes jeg er spennende. Det vil bli mye å gjøre.”

Han ble så spurt om hvilke kamper i karrieren han ville spilt igjen om det hadde latt seg gjøre.

“Det er spesielt to kamper jeg kunne tenkt meg å spille. En for morro skyld og en for å endre skjebnen. Jeg skulle gjerne spilt Champions League finalen i 2010 på nytt, for å kunne føle den magiske kvelden på Bernabeu igjen. Og så skulle jeg gitt alt for å kunne spille kampen mot Sverige igjen, den kampen som gjorde at vi røk ut av verdensmesterskapet i Japan.”

Kilde: football-italia.net