Jakten på Champions League

Inter har, med 3 poeng opp til toppen, veldig mye å spille om. Lagene som må slås på mållinjen er Udinese, Napoli og Lazio, mens Roma ligger og lurer i buskene bak. Håpet blir dermed sterkere når man ser kampene som blir spilt denne runden; Roma og Napoli barker sammen lørdag kveld, mens Udinese tar imot Lazio på Stadio Friuli. Det vil altså si at minst to av de fire lagene det kjempes mot vil avgi poeng, og at alle gjør det er ingen utopi.

Trening før kampen mot Cesena

Hos Cesena leves det et annet liv. Sebratrøyene fra Romagna-regionen ligger hele 12 poeng bak Genoa, som overraskende ligger og vaker over nedrykksstreken etter en forferdelig form de siste ukene. Tar man en titt på Cesenas målforskjell som ingen kan måle seg med, i negativ forstand, og en liten sjekk på de fire kampene som er igjen å spille, er så og si alt håp ute for de hyggelige gjestene fra Lombardias naboregion i sør. Bortsett fra den hederen og æren de kan kare til seg tilbake til Cesena, spiller de altså om omtrent ingenting.

Inter har hentet 11 av 15 mulige poeng under Stramaccioni. På den samme perioden er det bare Juventus (15 poeng) og Parma (12 poeng) som kan skryte av en bedre fangst.

Kamptroppen

Keeper: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 33 Ibrahima Mbaye, 37 Davide Faraoni, 40 Juan Jesus, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 14 Fredy Guarin, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 88 Marko Livaja

Javier Zanetti, som trolig har lurt djevelens skadebud flest ganger av samtlige fotballspillere i verden, er fortsatt ute. Il Capitano nærmer seg kampklar i et tempo bare han kan klare, men på dagens trening gjennomførte han et personlig program, og kan dermed ikke bli med guttene til dyst i morgen. Walter Samuel har trent for fullt de siste dagene, men Stramaccioni sa på dagens pressekonferanse at han foretrekker å bruke spillere som er i bedre fysisk stand. Dermed er også han utelatt.

Det samme er Cristian Chivu, som er skadet, og Dejan Stankovic, som ikke er skadet. Deki drar på årene, og det ser ut som han sliter med å spille samtlige kamper. Trolig er det derfor han er ute. Diego Forlan ble utelatt til kampen mot Udinese, men er nå tilbake. Til sist bør de to store overraskelsene nevnes: Marko Livaja, spiss født i 1993, og Ibrahima Mbaye, back født i 1994, er tatt med i troppen. De to har nå blitt tatt opp i A-lagsstallen, og kaprer henholdsvis drakt nummer 88 og 33.

Trolig lagoppstilling

J.Cesar
Maicon – Lucio – Ranocchia – Nagatomo
Poli – Cambiasso – Guarin
Sneijder – Alvarez
Pazzini

Da Stramaccioni ble oppgradert fra Primavera-stillingen, ble det håpet og forventet at gjennomsnittsalderen ville synke i Inter-laget. Ser man på de man antar starter i morgen, tror jeg alle kan si seg fornøyde. Undertegnedes mattekunnskaper kommer frem til en gjennomsnittsalder på 27,3 år. For å sammenligne, så har det Arsenal-laget som spiller mot Stoke i dag en gjennomsnittsalder på 25,9 år (fortsatt etter undertegnedes raske mattetenkning). Det vil altså si at vi trolig stiller med et lag som i gjennomsnitt bare er rundt halvannet år eldre enn det Arsenal stiller med. I kamptroppen har vi også 11 (!) spillere født etter 1. januar 1986. Hvem skulle trodd det for ikke så lenge siden?

Stramaccionis pressekonferanse

Bilder: inter.it