Intervju: Javier Zanetti

Javier Zanetti

Jeg gjør alt jeg kan for å være tilbake så fort som mulig, både for laget, men også for klubben.

Hvis jeg ikke er i stand til å kunne hjelpe Inter på banen, vil jeg evaluere hva jeg skal gjøre ved slutten av sesongen. Dette kommer til å bli en spennende, men også knallhard sesong. De store klubben har alle forsterket seg, og det inkluderer oss. Juventus er de regjerende mestrene, men det er mange klubber vi må slå. Jeg både håper og tror vi kan kjempe helt i toppen med de andre topplagene.

Inter er fortsatt ubeseiret under Mazzarri, og står bokført med tre seire og en uavgjort i Serie A, med en målforskjell på 13–1.

Mazzarri imponerte meg allerede den første gangen jeg møtte ham. Han er seg selv og har klare idéer på hva han vil, han er en person som virkelig bryr seg om jobben sin og gjør den skikkelig. Og den tankegangen deler jeg med ham, siden hardt arbeid lønner seg til slutt.

Han er nøye med detaljene, for det er slik du skaper et vinnende lag. Jeg er sikker på at vi kan oppnå store ting sammen når vi jobber så godt sammen. Mazzarri minner meg om Cuper på måten han bryr seg om jobben sin.

Cuper (Hector Cuper, Inters trener fra 2001–2003) var veldig nær ved å vinne Scudettoen i 2001/02, men tapte sjokkerende nok 4–2 borte mot Lazio i siste serierunde, som gjorde at Juventus ble seriemestere. Cuper ble senere sparket i 2003-sesongen. Zanetti ble også spurt om han er innstilt på å spille for Argentina i VM 2014, selv om han blir 41 år ikke lenge etter.

Jeg tenker alltid på, og følger alltid med, når det kommer til det argentinske landslagsuttaket. Men det er jo et helt år til. Det eneste jeg kan gjøre er å komme tilbake på banen for Inter og gjøre mitt beste for at Inter når sine mål og kommer tilbake til toppen hvor vi hører hjemme. Jeg vil også si det at den troppen som allerede har kvalifisert seg, fortjener å spille i VM. Uansett utfall respekterer jeg avgjørelsen.

Det eneste jeg kan si sikkert er at jeg vil være i Brasil under VM. Hvordan og hvorfor vet jeg ikke, men jeg vil være der.

Om, Gud forby, Zanetti skulle gi seg som spiller, vil han etter all sannsynlighet innta en sentral rolle innad i klubben.

Kilde: football-italia.net