Intervju: Andrea Ranocchia

Andrea Ranocchia begynner å leve opp til sitt enorme potensiale, og har vært blant Serie As beste forsvarere denne sesongen. Han forteller at han fortsatt har sider å forbedre, og hva han tenker om scudettoracet.

177388-500

Hvor mye har Stramaccioni hatt å si for din utvikling?

Veldig mye. Han har stolt på meg og hatt tro på potensialet mitt, i motsetning til den forrige treneren (Claudio Ranieri). Det betyr veldig mye for meg. Jeg har igjennom hele sommeren jobbet med diverse svakheter, og det tror jeg vi begynner å se resultatene av nå.

Legges det mye vekt på analyser og statistikk i klubben?

Ja, Stefano Rapetti, en av Stramaccionis assistenter er interessert i det og bruker det mye. Legene bruker det også til å samle data for å forhindre skader. Jeg mener det er et viktig aspekt i moderne fotball.

Hvor stor fremgang har du gjort denne sesongen?

Jeg har blitt bedre på alle mulige måter. Når jeg kom hit i januar 2011 var jeg veldig ung, og siden den gang har jeg vokst fysisk, men spesielt psykisk. Nå har jeg større tro meg selv, og hva jeg er kapabel til å gjøre. Jeg er absolutt en sterkere spiller nå enn da jeg først kom.

Hvilke forsvarsspillere imponerer deg mest i Serie A, og hvilken angrepsspiller er den vanskeligste å møte?

Jeg pleier å referere til han som en tidligere spiller, men han holder fortsatt koken. Alessandro Nesta. Han spiller fortsatt for Montreal Impact i MLS, og han er den mest elegante, troverdige og dyktige spilleren jeg har noen gang har sett. Et godt forbilde for unge forsvarsspillere.

Det er veldig mange gode angrepsspillere i Serie A, men den som var vanskeligst å møte var Filippo Inzaghi, en angrepspiller som alltid holdt seg bak deg, og ikke foran som angripere flest. En forsvarer liker å ha angriperen foran seg, men Inzaghi holdt seg alltid bak, ofte i offsideposisjon.

Hvordan passer det deg å spille i et tremannsforsvar?

Vi eksperimenterte med et tremannsforsvar i Genoa når Gian Piero Gasperini var manager, så jeg er vant til å spille sånn. Jeg mener Gasperini er blant de beste når det kommer til å organisere et tremannsforsvar, noe han prøvde å få til i Inter og nå Palermo. Systemet krever at forsvarerne har mer fart, for det øker avstanden til vingene. Personlig mener jeg det har gjort meg til en bedre fysisk spiller.

-Fortsatt med i scudettoracet

Du er blant de beste i Serie A når det kommer til dueller, gjenvinning og klareringer. Føler du det er noen spesielle punkter du bør forbedre i spillet ditt?

Jeg må bli bedre mot små spillere. De som ikke er så sterke, men som har god fart og teknikk. Jeg føler meg mer komfortabel med klassiske, store angripere.

Inter ser ut til å være med i rotteracet om andreplassen i Serie A, men gir Derby d’Italia-seieren tidligere i sesongen håp om at deres fortsatt er med i scudetto-kampen?

-Det var en veldig viktig seier, og jeg er sikker på at vi kan komme til å kjempe om scudetto. Vi er 9 poeng bak Juventus, og det kommer ikke til å bli lett. Til sammenligning var vi 13 poeng bak Milan sesongen jeg kom, og hadde tatt dem igjen om vi hadde vunnet derbyet.

I hvilke deler av spillet mener du at Inter er best, med Stramaccioni som manager?

Vi opprettholder kontinuiteten bedre som lag. Forrige sesong tillot vi motstanderne å komme til mange unødvendige målsjanser, men nå har forbedret oss på det punktet. Vi er et mye bedre lag nå. Vi har selvtillit og er godt balanserte.

Intervjuet er oversatt fra WhoScored.com. Bildet er fra inter.it.