Inter ydmyket av Gareth Bale

Laget mot Tottenham

Kampen startet i et greit tempo, men ingen av lagene klarte å produsere de store sjansene i begynnelsen. Vi kunne dog allerede etter få minutter se hvem som kom til å vinne den viktige duellen mellom Inters Maicon og Tottenhams Gareth Bale. Waliseren var frisk allerede fra start, og viste Maicon hvor skapet skulle stå ved å runde brasilianeren etter bare få minutters spill.

Det var en annen Tottenham-spiller som var arkitekten bak dagens første mål, etter 18 minutter. Luka Modric ble spilt opp på 25 meter, og la ballen til rette for skudd. Inter-spillerne kastet seg for å blokkere, men en lur Modric fintet dem vekk. Deretter sendte han Rafael Van der Vart, som hadde startet et frekt løp bak Inters stoppere, gjennom helt alene med keeper. Van der Vaart hadde ingen problemer med å overliste Castellazzi, og dermed gikk Tottenham opp i ledelsen. Et meget pent mål, og et praktfullt forarbeid av Modric. Før scoringen var det også Spurs som hadde tatt kommando i kampen, så scoringen kom ikke som noen overraskelse.

Få minutter senere kom enda en gigantsjanse for de hvitkledde. Bale fikk ballen på sin venstre kant, og Maicon, som aldri forsto hvordan han skulle takle Bales fart, ble rundet lett som ingenting. Waliseren la så inn ballen som landet foran føttene til Crouch. Kampens høyeste spiller skjøt på direkten, men ballen gikk en meter utenfor.

Etter en relativt turbulent periode rundt halvveis i omgangen roet kampen seg ned. Tottenham hadde et klart overtak gjennom resten av omgangen, selv om Inter ikke var helt ufarlige. De blåsvarte forsøkte å angripe samlet, og var mer direkte i angrepsspillet enn på lenge. Likevel måtte vi vente til de siste minuttene av første omgang før vi fikk se den første store Inter-sjansen. Muntari fant, overraskende nok ut i fra kveldens enorme feilprosent, Eto’o, som driblet av en mann og ble felt i en farlig posisjon. Sneijder skrudde så ballen med en perfekt bue over muren, men Cudicini fikk akkurat fingrene på ballen, og forhindret et nydelig frisparkmål fra Inters frisparkspesialist. Lagene gikk dermed til pause med 1-0-ledelse til hjemmelaget.

Da lagene kom ut fra garderobene hadde Harry Redknapp foretatt et bytte. Inter-spillerne pustet nok et lettelsens sukk da Jermaine Jenas erstattet målscorer Van der Vaart. Andre omgang startet som forrige sluttet; relativt jevn med et lite Tottenham-overtak. Men tidlig i andre omgang ble dette overtaket bare større og større, og etter hvert begynte Tottenham å produsere store sjanser. Omgangens første sjanse kom etter at Castellazzi var langt ute i feltet og bokset. Bale kom først på den løse ballen, og forsøkte seg på et slags brassespark som ikke var langt unna å gå innenfor stengene. Neste sjanse var det Crouch som fikk, etter innlegg fra høyreback Alan Hutton. Headingen gikk like over målet til Castellazzi, som så ut til å ha grei kontroll over situasjonen.

Men målet måtte komme, ettersom Tottenham bare fortsatte å male på. Og selvfølgelig var det Gareth Bale som var arkitekten. Unggutten løp rett og slett fra hele Inters høyreside, og slo et perfekt innlegg bak forsvarslinjen. Peter Crouch lurte seg bak Samuel, og taklet ballen inn i nettmaskene. Dermed var stillingen 2-0, og allerede ved dette tidspunktet, tidlig i omgangen, så kampen ut til å være avgjort.

Tottenham roet seg litt ned etter dette stormløpet, og Inter kom mer med i kampen. Milano-lagets første sjanse i omgangen kom etter hele 70 minutters spill, og selvsagt var det Eto’o som var frempå. Kameruneren kom på skuddhold på 25 meter, men skuddet nede i keeperhjørnet ble litt for svakt. Rett etter sjansen kom endelig Diego Milito inn på banen, og erstattet Goran Pandev. Og en overraskende frisk Milito kom til en sjanse ved første ballkontakt. Inter kombinerte meget bra, og til slutt ble argentineren spilt igjennom. Dessverre kom skuddet fra en litt for dårlig vinkel, og ballen rullet utenfor.

Men dette var Inters periode av kampen, og til slutt fikk italienerne lønn for strevet. Selvsagt var det Samuel Eto’o som reduserte for Inter, med en meget bra avslutning som Cudicini var sjanseløs på. Dette ga håp om poeng i Inter-leiren, og en spennende avslutning var kanskej i vente? Men dette var Gareth Bale og Tottenhams kveld, og nok en gang viste unggutten hva han kan. Tottenham brøt et Inter-angrep ved egen sekstenmeter, og Huddlestone så tidlig Bale, og sendte ballen til han. Bale gjorde det han gjør best, spilte ballen forbi Lucio, og parkerte brasilianeren totalt på fart. Deretter slo han et perfekt innlegg til Pavlyuchenko, som var kommet inn for Crouch. Russeren fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål, og dermed var kampen avgjort.

Milito skjøt i treverket like etter scoringen, men dette var rett og slett ikke Inters kveld. Over to kamper har Gareth Bale produsert hele fem mål mot det som i fjor var verdens beste forsvar. Og det var nettopp det at Inter og Maicon ikke var i nærheten av å håndtere waliseren, som ble avgjørende i denne kampen.

Tottenham: 23 Cudicini; 2 Hutton, 4 Kaboul, 13 Gallas, 32 Assou-Ekotto; 7 Lennon ( 12 Palacios 85), 6 Huddlestone, 14 Modric, 3 Bale; 11 Van Der Vaart (8 Jenas 45); 15 Crouch (9 Pavlyuchenko 76)

Inter: 12 Castellazzi; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 26 Chivu; 4 Zanetti, 11 Muntari (40 Nwankwo 53); 88 Biabiany (29 Coutinho 64), 10 Sneijder, 27 Pandev (22 Milito 71); 9 Eto’o

Bilde: inter.it