Inter videre til gruppespill

Det hele begynte som det skulle, som en rolig kamp, hvor Inter bare skulle komme seg igjennom og få begynne på gruppespillet. Men vanskeligheter dukket fort opp når Vaslui spilte mesterlig gjennom, og tvang Castellazzi til å felle den angripende motstanderen. Det er ensbetydende med straffe og rødt kort, og når en ung og usikker Vid Belec må inn for å vokte buret i en avgjørende kamp i Europa, blir det fort skjelvne ben og hender. Unggutten hadde et stort ansvar på seg, og klarte ikke å overbevise folket i de tusen hjem. Inter hadde småproblemer resten av omgangen, men karret seg til pause med sammenlagtledelsen.

Fredy Guarin

Før andre omgang ble Fredy Guarin, beistet fra Colombia, byttet inn. Han kjempet, slåss og tok kontroll over midtbanen igjen – noe som var fundamentalt i de resterende minuttene. Uttellingen skulle komme etter knappe halvspilt andreomgang, da tilskuerne ble vitne til en kontring i verdensklasse. Regien stod Coutinho og Palacio for, og de fleste Interisti lettet litt på trykket. Det kunne man dog ikke mange minuttene, da tredjekeeper Belec feilberegnet en corner og Varela fikk en enkel jobb å styre headingen sin i mål.

Klokken tikket, ingen svar var gitt. Dét helt til Guaro ville det annerledes. Det var ikke mye om å gjøre for Inter, men da vi gikk inn i de siste minuttene hamret like godt colombianeren all tvil til side og satte ballen bak en fortvilt Vaslui-keeper etter at han hadde snappet opp ballen på midtbanen og avansert fram til Vasluis sekstenmeter. 2–2, og Inter var klare for gruppespill.

Mye å hente

For selv om kampen ikke var spesielt velspilt fra Inters side, er det mye Stramaccioni & co kan ta med seg videre. Philippe Coutinho, den lille magikeren, vokser og vokser for hver kamp som går. Nå ser det ut som han snart er klar for den store oppgaven. Han er klar for, og god nok til, å være med på å lede Inter. Juan Jesus, Coutinhos lagkamerat, viste seg også frem i dag. Det samme gjorde hans makker, Matias Silvestre. Konklusjonen er at til tross for Lucio/Samuel-partnerskapet, som ledet oss til mye godt, har gått opp i røyk, er midtstopperplassen godt dekket både nå og for fremtiden. Guarin har en vanvittig fysisk tilstedeværelse og er helt avgjørende for Inter. Han seiler opp som en av de viktigste brikkene i dette nye Inter-laget.

Nyervervelsen fra Genoa, Rodrigo Palacio, imponerte trolig få i dag – til tross for sitt mål. Dog fikk han ingen lett oppgave da han måtte ta omtrent hele det offensive ansvaret på sine skuldre i det Cassano måtte ofres etter Castellazzis utvisning. Tredjekeeper Vid Belec imponerte enda færre, men heller ikke han hadde gode forutsetninger. En avgjørende kamp i Europa League virker stressende for en ung og urutinert keeper.

Og til slutt må kapteinen fremheves. Vår kaptein. Javier Adelmar Zanetti. Springer utrettelig, finter utallige motstandere og dirigerer laget med sin velfunksjonerende hjerne. Og det i en alder av 39 år. Ord blir overflødige i jakten på en beskrivelse.

Et endelig farvel

Og en siste omfavnelse. Det var det helten ville. Júlio Cesár gikk i dag sine siste steg rundt matta for å vise sin takknemlighet. Han gråt, vi gråt, tilskuerne gråt – alle gråt. Et tårevått farvel med en mann som fortjener alt det beste verden har å by på. En makeløs sisteskanse, en uvurderlig personlighet og noen kvaliteter hentet fra en annen verden.

Vi takker deg for alt, Julione.

Kampfakta

Inter 2–2 Vaslui (Pause: 0–1)

Målscorere: Stanciu 35, Palacio 76, Varela 79, Guarin 90+3

Inter: 12 Castellazzi; 42 Jonathan (Ranocchia 82′), 6 Silvestre, 25 Samuel (Guarin 46′), 40 Juan Jesus; 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 55 Nagatomo; 99 Cassano (Belec 34′), 7 Coutinho; 8 Palacio

Vaslui: 89 Straton; 3 Varela, 5 Celeban, 8 Antal, 9 Sburlea, 10 Stanciu (Buhaescu 79′), 16 Caue (Sanmartean 58′), 23 Salageanu, 25 Tukura, 67 Cordos, 79 N’Doye

Dommer: Manuel De Sousa

Bilde: inter.it