Inter vant Trofeo TIM

Philippe Coutinho

Det skulle spilles 45 minutter mot hver av de sterke motstanderne, og vi så dessverre et Inter-lag som var noe på hælene fra start mot regjerende Serie A-mester Juventus. Inter-trener Andrea Stramaccioni uttalte selv at han ikke var fornøyd med de 10 første minuttene, men Juventus gikk målløse ut av den perioden.

Dobbel moro

For Inter skulle sette det eneste målet i den halve kampen, og hvilken velsmakende scoring det var. Inntil nylig var han Inter-stopper, men de siste ukene har Lucio rukket å gjøre seg mektig upopulær blant Inters tilhengere med uttalelser rundt det evige stridstemaet som er Juves Scudetto-antall. Han feilberegnet spretten på en ball i feltet, og den som leste spretten rett var ingen ringere enn Philippe Coutinho. Han banket ballen inn bak Storari, og Inter tok ledelsen etter 12 minutter. Dobbel moro, og Coutinho kunne forlate banen med god samvittighet like før slutt etter en god forestilling.

Fabio Quagliarella skapte to store nye sjanser for Juventus før poengene kunne skrives i Inters kolonne, og det var virkelig godt betalt med en 1-0-seier mot Contes gutter. Spesielt gledelig var det å se spillere som 17-åringen Mbaye og en revitalisert Coutinho, supplert av en frisk Palacio og et kort innhopp for Primavera-helten Samuele Longo. Juventus slo så Milan 1-0 i deres innbyrdes kamp, før turneringen skulle avgjøres med et bittelite derby mot Milan.

Avgjørende nykommere

Andrea Stramaccioni

Noen endringer ble gjort på laget, Belec, Silvestre og Nagatomo kom inn for Handanovic, Ranocchia og Jonathan, men ellers var mannskapet uendret. Det startet svakt mot byrivalen, og en kvikk El Shaarawy i Milan-angrepet utnyttet Silvestres feil til å sette inn 1-0. Dermed var alt likt i turneringen, heldigvis skulle Inter hjelpe å løse floken for arrangøren. En flott opprulling mot høyre skaffet Rodrigo Palacio rom til å legge inn mot Fredy Guarins panne, og colombianeren gjorde ingen feil fra 10 meter. Og som om ikke det var nok, med mindre enn 10 minutter igjen å spille tok general Cambiasso et kjapt frispark som landsmann Palacio plukket opp og sprang gjennom til 2-1. Hans første mål i Inter-trøyen, og det ble helt avgjørende for turneringen. Flere av Stramaccionis ungdommer kom innpå, og Inter rodde det hele i land greit.

To strake seire på en potetåker i Bari gjorde godt for et mannskap under oppbygging, men det er nok ingen grunn til å ta av for Inter. Juventus var sterke i første kamp, og sifrene kunne like godt vært motsatt. Milan manglet også en rekke spillere, og kanskje er de ennå sjokkskadet over tapet av de to klart beste spillerne den siste måneden. Uansett er Inter mestere av Trofeo TIM for åttende gang (av totalt 12 turneringer).

Bilder: inter.it