Inter planlegger rekordbud på Bale

Gareth Bale
Guardians sportsredaktør Ian Prior lokket torsdag med en stor og ekslusiv nyhet som skulle publiseres 17.30 engelsk tid, og skapte med dette bølger av spekulasjoner på Twitter. Da tiden var inne viste det seg at nyheten omfattet den walisiske vingbacken og vår egen Massimo Moratti.

Potensiell rekordovergang

Klubbpresidenten skal ha blitt svært imponert av Bale under dobbelkampen i høstens Champions League, og skal være villig til å sprenge bankhvelvet for å hente han til Milano i sommer. 40 millioner pund vil være den høyeste overgangssummen som har blitt betalt for en britisk spiller noensinne, og er kun slått av Cristiano Ronaldo når det gjelder overganger fra Premier League.
Cardiff-gutten har hatt en eventyrlig vekst under Harry Redknapps regime på White Hart Lane, og har både i denne og forrige sesong herjet på Tottenhams venstreside. 21-åringen blir forespeilet en tredobling i lønnen, skulle han finne veien til Italia, og Spurs har allerede øynene på Ashley Young fra Aston Villa som en mulig erstatter.

Interesse fra Madrid

Etter at Bale kraftig tilsmusset det gode ryktet til Maicon etter to møter som gikk kraftig i waliserens favør i høst, sies Real Madrid også å være interessert i Bale og ikke lenger Maicon. José Mourinho sies å være en stor tilhenger av Bale, og klubben hadde også følere ute sommeren 2010. Etter alt å dømme vil Los Blancos svare på et eventuelt Inter-bud, og er en av klubbene som har de økonomiske musklene til å svare på et 40-millionersbud.
Tottenham har flere ganger uttalt at Bale ikke er tilgjengelig for en overgang, men en sum av denne størrelsen vil sannsynligvis friste styreformann Daniel Levy som står foran en mulig stadionflytting eller utbygging av White Hart Lane. President Moratti har signalisert Inters intensjoner om å være mer forsiktige i overgangsmarkedet, men normalt troverdige Guardian har altså kilder på at han skal være villig til å virkelig åpne lommeboken for å styrke laget denne sommeren.
Kilde: guardian.co.uk
Bilde: flickr.com