Inter overkjørt av Atlético

Etter at Inter slo Roma forrige helg, håpte vi på en perfekt sesongstart ved å ta enda et trofé denne helgen. Atlético Madrid ville det derimot annerledes, og etter hvert forsto alle at dette ikke var Inters kveld.

Fredag kveld ble UEFA-supercupen spilt for 37. gang, denne gangen mellom Inter og Atlético Madrid. Benitez gjorde én endring i lagoppstillingen fra Roma-kampen; Stankovic inn for Pandev, og dermed begynte vi kampen i 4-3-2-1. Matchen, som utkjempet seg på Stade Louis II i Monaco, begynte jevnt, men etter hvert fikk vi se et Atlético-lag som ville mer enn et handlingslammet Inter.
Kampen åpnet ganske friskt, hvert fall sammenlignet med det som fulgte. Inter ble anført av Samuel Eto’o og Atlético av Sergio Aguero. Det var derimot Milito som fikk kampens første mulighet, ut av ingenting. Men avslutningen ble for svak, fra spilleren som har slitt i sesongoppkjøringen. Like etterpå var Atletico frampå, og Aguero ropte på straffe etter at Chivu dyttet han overende i boksen. Dommeren så derimot ingen feil, og Aguero ble vinket opp igjen.
Etter en relativt frisk start, ble kampen roligere og tilsvarende kjedeligere. Den ble tidlig dominert av opphakket spill med et flust av frispark til begge lag. Verken Italienerne eller spanjolene fikk i gang sine oppbyggende spill, og en spiller som Sneijder ble bortimot usynlig. En kunne lett se at han, og for så vidt resten av laget, ikke trivdes i juletre-formasjonen. Kampen åpnet seg litt etter omtrent en halvtime spilt, med blant annet Eto’o som en frisk pust. Omgangens største sjanse fikk Aguero mot slutten; et skudd som han blåste to meter over, etter fint veggspill i forkant. At dette var den største sjansen, sier litt om underholdningen i en omgang som ingen av lagene fikk noe tak på.
Andre omgang fortsatte som den forrige sluttet. Kampen åpnet seg opp først etter omtrent en time spilt, og det var da spanjolene gjorde kampen til sin. Og det var kontringene som gjorde susen. Først fikk Aguero en mulighet på en overgang, og noen minutter senere kom kampens første mål. Etter litt klabb og babb innenfor Inters sekstenmeter, fikk Jose Antonio Reyes tak i ballen. Han rundet først en spiller, før han satte ballen hardt og kontant lavt i Julio Cesars keeperhjørne i det 61. minuttet.
Etter dette var det omtrent Atlético for alle pengene. Sergio Aguero var frampå enda en gang kort tid etter målet, men Chivu hindret en av kampens beste spillere. Inter og Eto’o fikk også en sjanse mot slutten, men headet over etter en cornersituasjon. Men i det 82. minutt satte Aguero spikeren i kista, da han traff nettmaskene og ga spanjolene 2-0 etter et perfekt innlegg fra Simao. Få minutter før slutt skaffet Pandev, som kom inn for Stankovic midt i omgangen, Inter en mulighet til et trøstemål, da han ble felt av Raul Garcia innenfor Atléticos sekstenmeter. Men Militos straffe ble et slags symbol på at dette rett og slett ikke var Milano-lagets dag, da De Gae reddet straffen på en praktfull måte.
VI kan ikke gjøre annet sette vår lit til at dette var en arbeidsulykke, og at Roma-kampen forrige helg mer ligner på hvordan Inter kommer til å framstå videre. Om ikke kan vi se langt etter en seier når vi møter Bologna på Renato Dall’ara førstkommende mandag.
Inter: 1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 26 Chivu; 5 Stankovic (27 Pandev 68), 19 Cambiasso, 4 Zanetti; 10 Sneijder (29 Coutinho 79), 9 Eto’o; 22 Milito.
Atletico Madrid: 13 De Gea; 17 Ujfalusi, 15 Godin, 21 Perea, 18 Dominguez; 19 Reyes (11 Merida 69), 12 Assuncao, 8 Raul Garcia, 20 Simao; 7 Forlan (9 Jurado 82), 10 Aguero.