Inter maktet ikke å slå Twente

Lagbilde før Twente-kampen

Hjemmelaget kom best i gang i startminuttene på De Grolsch Veste, og fansen skapte en utrolig stemning. Nederlenderne kom dog ikke til noen store sjanser. Etter hvert tok Inter mer og mer over, og man kunne se blant annet ut fra en kontring der Inter hadde fem-seks mann på løp mot Twentes mål, at Inter virkelig ville. Og allerede etter 13 minutter fikk Inter uttelling. Milito, som glimtet til i denne perioden, driblet på herlig vis bort Twentes høyrebak, Rosales, og dundret til med venstrefoten mot lengste hjørne. Keeper, Mihaylov, måtte gi retur, som havnet rett foran føttene til Wesley Sneijder, som satte ballen kontant inn i nettet.

Inter fortsatte i samme spor etter scoringen, men fikk seg en mitt i trynet etter 20 minutter. Samuel laget et unødvendig frispark på 20 meter, og Janssen fikk sjansen til å vise fram skuddfoten. Og det gjorde han, til gangs. Skuddet suste nesten helt oppe i venstre kryss, med en så stor fart at Cesar så vidt rakk å reagere, og Twente hadde utlignet. Denne vitamininnsprøytningen til Twente snudde kampen på hodet, og nå var det de som ville mest, mens Inter virket tafatte.

Det var Janssen som også fikk den neste sjanse, denne også på frispark, dog fra litt lengre hold. Og det skal Inter prise seg lykkelig med, for dette frisparket var av samme kvalitet som det første. Nederlenderen, som er kjent for nettopp frisparkene sine, dundret ballen over muren og mot høyre-krysset. Cesar, som den reaksjonssterke keeperen han er, fikk akkurat hånden på ballen, og slo den til corner. Men mål ble det likevel, på den kommende corneren. Janssen sendte ballen hardt mot første stolpe, og klomsete og uheldig Milito stusset ballen i eget nett.

Etter at Twente tok over ledelsen i kampen og hadde rundspilt de regjerende Champions League-mesterne de siste 15 minuttene, forsto Inter-spillerne, med Samuel Eto’o i spissen, at de måtte ta seg sammen. Etter noen fine Inter-kombinasjoner fikk Eto’o ballen på venstresiden av sekstenmeteren, og slo ballen løst inn til Cambiasso, som hadde tatt et av sine dybe løp inn i boksen. Argentineren forlenget ballen, men dessverre for Inter duppet ballen i tverrligger. Kun minutter etter fikk Eto’o nok en gang ballen, også denne gangen etter pene Inter-kombinasjoner. Han spilte den videre til Pandev, og kom bestemt etter. Pandev så dette og la an til et Eto’o-skudd på 20 meter. Kameruneren tok vare på sjansen, og dundret ballen vakkert nede til høyre for Mihaylov, og Inter hadde utlignet.

Twente hadde muligheten til nok en gang å gå opp i ledelse i de siste sekundene av første omgang, men Janko headet over fra ti meter, etter en nydelig crosser av høyreback, Rosales. Dermed gikk lagene til pause med stillingen 2-2, etter en forrykende omgang der lagene hadde sine perioder. Benitez måtte nok også se seg nødt til å bruke pausen til å luke bort de litt for mange unødvendige feilene Inter-spillerne hadde gjort.

Andre omgang skulle vise seg å bli det totalt motsatte av den første, altså svært lite underholdende. Det var svært lite som skjedde, og tempoet var meget lavt. Etter 61 minutter ble Coutinho byttet inn for Pandev, og stortalentet gjorde kampen litt mer underholdende. Noen minutter etter at han kom inn på banen fikk også unggutten omgangens eneste sjanse. Eto’o spilte ballen 45 grader ut til brasilianeren, men Coutinho maktet ikke å sette avslutningen i mål. I det 86. minutt gjorde Benitez et uforstående bytte, da han erstattet Milito med Muntari, og det summerte opp Militos prestasjon i denne kampen. Argentineren glimtet litt til i begynnelsen, men ble usynlig etter hvert, og det hele toppet seg med selvmålet.

Inter forsøkte å utligne i sluttminuttene, men det førte ikke til noen ting, til stor frustrasjon for Inter-spillerne. Mariga skallet blant annet til Jansson rett før slutt, slik at målscoreren fikk et kutt over øyet, og må regne med å få seg en straff for forseelsen. Etter kampen tente Eto’o også på alle plugger, men kaptein Zanetti fikk roet ned gemyttene, og begge lagene gikk inn i garderoben med ett poeng i lommen.

Twente: 13 Mihaylov; 15 Rosales, 19 Douglas, 4 Wisgerhof, 33 Tiendalli; 6 Brama, 9 De Jong, 8 Janssen; 10 Ruiz, 21 Janko (11 Bajrami 78), 22 Chadli (7 Landzaat 88).

Inter: 1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 4 Zanetti; 17 Mariga, 19 Cambiasso; 27 Pandev (29 Coutinho 61), 10 Sneijder, 9 Eto’o; 22 Milito (11 Muntari 87).

Bilde: inter.it