Inter leder kampen om Shaqiri

Xherdan Shaqiri er unektelig et stort talent, og det er ikke uten grunn at Bayern München fant frem sjekkheftet i 2012. Nå har dog sveitseren sett seg lei av manglende spilletid, og ønsker seg vekk.

Erick Thohir og Massimo Moratti

Den hardeste kampen har kommet fra Liverpool, men Mancinis garantier for spilletid har gjort Inter til Shaqiris foretrukne valg, og spilleren skal ha kommet med lovnader om å velge Inter – skulle de selvfølgelig bli enige med Bayern Munchen. Shaqiri signerer, ifølge Sport Mediaset, en fireårskontrakt verdt 2.75 millioner i året.

Inter og Bayern Munchen har vært i kontakt over telefon flere ganger i det siste, og det siste budet lyder på to millioner for lån frem til sommeren, deretter er man tvunget til å kjøpe ut spilleren for 12 millioner euro. I tillegg vil Bayern Munchen få en ekstra million skulle de blåsvarte kvalifisere seg til Champions League. Tyskerne har ikke kommet med et endelig svar ennå, men en enighet skal ikke være langt unna. Inter-direktørene flyr til Tyskland torsdag for å få på plass det siste.

Ausilio, Inters sportsdirektør, vil leie sveitseren et halvår slik at han kan føre over Shaqiris overgangssum på neste års budsjett. Finansieringen vil skje med salgene av Ricky Alvarez, som Sunderland er pliktet til å kjøpe skulle de ikke rykke ned, og Saphir Taider. Det vil til sammen bringe inn 18 millioner euro. I tillegg sier Corriere dello Sport at Nike er interessert i å sponse et kjøp av Shaqiri, da han er deres viktigste sponsede idrettsutøver i Sveits.

Kilder: Sport Mediaset, Corriere dello Sport, Gianluca Di Marzio
Bilder: inter.it