Inter i cupfinale

Cristian Chivu og Samuel Eto'o

Det er grunn til å tro at det vil bli nok en finale mellom Inter og Roma, som har vært en gjenganger de siste årene, om vi ser bort fra fjoråret. Inter hadde et greit utgangspunkt med 1-0 fra den første matchen på Meazza, og det var dermed Fiorentina som var nødt til å skape noe på Artemio Franchi. Inter stilte med en meget eksperimentell lagoppstilling, og så ut til å spille i en slags 5-4-1-formasjon, med en meget defensiv innstilling. Flere spillere ble spart, som blant annet Samuel, Sneijder, Pandev og Milito. Til gjengjeld fikk Cordoba, Materazzi og Muntari endelig sjansen fra start.

Og selv om Inter hvilte slitne spillere, skulle de vise seg å være for sterke for laget fra Firenze. Dette viser den store bredden vi har i laget, selv om Mourinho har vist seg ikke å være noen stor fan av rokering i startoppstillingene denne sesongen. Det var Eto’o som scoret kampens eneste mål, og avgjorde i realiteten kampen i det 57. minutt. Dermed ble det lite svært lite spenning mot slutten, og Inter rodde enkelt i land seieren.

Før kampen ble satt i gang ble det holdt ett minutts stillhet for å minne ofrene i en nylig togulykke i Italia. Da kampen endelig kom i gang, var Inter grei med fra starten, og hadde laget hadde sin del av sjansene på Aremio Franchi. Etter hvert tok Viola over, og omgangen utviklet seg til at Firenze-laget stanget og stanget mot den blåsvarte muren foran Cesar. Selv om Fiorentina spilte seg til sjanser mot slutten av omgangen, holdt Inter greit unna.

Inter hadde også et par kontringer, men maktet ikke omsette disse til mål. Fiorentina var ganske klart det beste laget, og spesielt Inters midtbane fikk kjørt seg mot spillere som Montolivo og Marchionni. Ellers var det en relativt kjedelig førsteomgang, som lignet den første omgangen mellom disse lagene sist lørdag.

Få minutter ut i andre omgang kom Inter til en stor sjanse med Mario Balotelli. Den omdiskuterte unggutten skjøt fra langt hold, og ble bare stoppet av en god redning fra Sebastian Frey. Tolv minutter ut i omgangen kom kampens eneste må fra Samuel Eto’o, etter en nydelig pasning gjennom fra brasilianeren Motta. Eto’o gjorde et godt nedtak, og satt ballen med venstrefoten til side for Frey. Allerede da var kampen i realiteten avgjort, i og med at Fiorentina måtte score tre mål for å sikre avansement.

Prandelli måtte dog forsøke, og satte ganske umiddelbart inn Keirrison og Santana for henholdsvis Vargas og Marchionni. Santana klarte å sette litt fart i Viola, og hadde et par sjanser rett etter innhoppet, men Mourinho svarte Prandellis bytter tidlig, ved å sende innpå Cambiasso og Milito for Eto’o og Balotelli. Med Cambiasso ble den blåsvarte veggen på enda tettere på Meazza, og det var null spenning i matchen de siste minuttene. En grei seier til Inter, og ble hakket for sterke for Viola, selv med en helt nykomponert lagoppstilling.

Fiorentina: 1 Frey; 29 De Silvestri, 14 Natali (19 Gobbi 75), 2 Kroldrup, 16 Felipe; 15 C.Zanetti, 18 Montolivo, 32 Marchionni (24 Santana 62), 8 Jovetic, 6 Vargas (39 Keirrison 62); 11 Gilardino.

Inter: 12 Julio Cesar; 2 Cordoba, 6 Lucio, 23 Materazzi, 26 Chivu; 13 Maicon, 8 Thiago Motta (17 Mariga 79), 4 J.Zanetti, 11 Muntari; 9 Eto’o (19 Cambiasso 64), 45 Balotelli (22 Milito 64).