Inter i Champions League-finalen

Med det fantastiske utgangspunktet med 3-1 fra Guiseppe Meazza, gikk Inter videre selv med 1-0-tap i denne kampen. Inter er nå virkelig på tur mot «The Treble» denne sesongen. Det er rett og slett helt fantastisk.

Barcelona tok, ikke overraskende, kontroll på kampen fra starten av. Spanjolene kom litt for enkelt til i de første minuttene, og det virket ikke helt lovende for Inter, som var nødt til å forsvare seg helt fra starten av. Inter fikk en dårlig nyhet allerede under oppvarmingen, da Pandev ble skadet og måtte byttes ut for Chivu før kampstart. Det endret mye av Inters offensiv, som man ikke kunne se noe som helst til i begynnelsen. Barca hadde noen sjanser de første minuttene, men laget virket overraskende fantasiløse etter hvert som tiden gikk. I tillegg brukte Inter hver sjanse de fikk til å roe ned tempoet i kampen.

Da Thiago Motta fikk det første gule kortet allerede etter ti minutter, ble Inter-fansen nervøse. Da den samme, åpenbart overtente, spilleren fikk direkte rødt i det 28. minutt, endret kampbildet seg. Nå var det kun snakk om Barcelona i angrep og Inter i forsvar. Inter forsvarte seg dog meget godt, og Barcelona stanget og stanget mot den blåsvarte veggen. Barcelonas fantasiløse offensiv resulterte kun i én stor sjanse før pause for vertene, med et skudd fra Messi som Cesar fikk slått til corner med en verdensklasseredning. Stillingen forble dermed 0-0 til pause.

Andre omgang fortsatte som den første avsluttet, med et Barcelona-lag som hadde ball uten å få til noe særlig mot en vegg av Inter-spillere. Inter forsøkte å flytte laget litt høyere på banen de første minuttene, med Sneijder og Milito i spissen. Det tok derimot ikke lang tid før spanjolene hadde presset dem helt på egen sekstenmeter igjen. Men jo lenger tiden gikk, desto større ble sjansene for avansement for Inter. Milano-laget fortsatte gjennom hele kampen å sette ned tempoet i kampen, og nettopp dette så ut til å stresse spillerne på motstanderlaget etter som tiden gikk. Etter 63 minutter gjorde Guardiola et dobbeltbytte, og satte inn ungguttene Bojan og Jeffren mot henholdsvis en usynlig Zlatan, og Busquets. Bojan skulle vise seg å spille en avgjørende rolle i sluttminuttene.

For da det begynte å nærme seg kun ti minutter igjen å spille av ordinær tid, ble Pique sendt fram i angrep. Dette satte liv i Barcelona, og etter 82 minutter sendte Messi et perfekt innlegg mot Bojan, som mirakuløst greide å heade ballen utenfor. Barcelona fikk nå virkelig blod på tann, og kun to minutter etter kjempesjansen satte Pique inn det forløsende målet for vertene. Spanjolen ble spilt gjennom, vendte så vakkert bort Cesar og Cordoba, som akkurat hadde kommet inn, og sendte ballen i det åpne målet. Ikke hverdagskost fra en midtstopper.

Deretter fulgte noen svært nervepirrende minutter på Camp Nou. Og ett minutt på overtid tenkte mange at Bojan hadde avgjort kampen, da han satte inn det mange trodde var 2-0 målet, etter klabb og bakk rundt sekstenmeteren. Men dommeren hadde allerede blåst frispark for en hands av Toure i forkant, og Inter takket og bukket for den tvilsomme avgjørelsen fra dommeren. For tre langsomme minutter senere kunne gjengen fra Milano nemlig feire avansement til Champions League-finalen. Inter møter dermed Bayern Munchen på Santiago Bernabeu den 22. mai for å kjempe om pokalen. Det er bare å glede seg.

Barcelona: 1 Valdes; 2 Dani Alves, 3 Piqué, 18 G.Milito (19 Maxwell 46), 15 Keita; 6 Xavi, 24 Tourè; 16 Busquets (35 Jeffren 63); 10 Messi, 9 Ibrahimovic (11 Bojan 63), 10 Pedro.

Inter: 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 5 Lucio, 25 Samuel, 4 Zanetti; 19 Cambiasso, 8 Thiago Motta, 26 Chivu; 9 Eto’o (17 Mariga 86), 10 Sneijder (11 Muntari 77); 22 D.Milito (2 Cordoba 81).

Bilde: inter.it