Inter ble publikumsvinneren

Giuseppe Meazza
Giuseppe Meazza, kapasitet 80 074

1 134 239 tilhengere fant veien til Inters 19 hjemmekamper sesongen 2010/11. Dette gir et gjennomsnitt på 59 697 tilskuere, noe som utgjør 72 prosent av den totale kapasiteten. AC Milan på sin side oppnådde et snitt på 53 916 og 65 prosent av stadionkapasiteten.

Totalt i Serie A landet tilskuersnittet på 24 273, en nedgang på rundt 800 personer fra året før. Selv om tallene er langt under det de kunne (og burde) ha vært med tanke på generell interesse og stadionkapasitet, er det likevel en økning på 6 000 personer sammenlignet med katastrofesesongen 2006/07, året etter Calciopoli.

Napoli-effekten

Med Napoli tilbake i Serie A den påfølgende sesongen har tallene i etterkant vært betydelig over 20 000. San Paolo-kamper har også begynt å snike seg inn på listen over de mest sette kampene i Serie A, en liste som naturligvis domineres av Milano-derbyene. Faktisk er det bare Madonnina og Derby d’Italia av Inters kamper som rager over Napolis 70 486 oppmøtte for hjemmekampen mot Juventus.

Nedrykket til Brescia eliminerer det svakeste publikumslaget fra årets sesong, men samtidig forsvinner nummer 9 og 11 fra listen i form av Sampdoria og Bari. Atalanta, Siena og Novara kommer opp fra Serie B, de to førstnevnte er blant de minst besøkte i sine tidligere sesonger i Serie A. Novara, på sin side, skal visstnok spille hjemmekampene sine i Palermo (!) neste sesong, men selv med høynet kapasitet drar de neppe mange sicilianere til tribunene med tanke på sin geografiske tilhørighet mellom Milano og Torino.

Kilde og bilde: inter.it