Inter 1–2 Udinese

Mancini mot Udinese

Andrea Stramaccioni og Dejan Stankovic var tilbake på Giuseppe Meazza for første gang siden de tok på seg treneransvaret i Udinese. Roberto Mancini står foreløpig med et poeng etter comebacket på trenerbenken etter uavgjort mot Milan og med tapet mot Roma.

De første tjue minuttene av kampen var heller rolige. Udineses midtstopper Heurtaux var frempå med hodet i begge ender av banen, først en uheldig klarering som heldigvis for Stramaccioni gikk rett på Karnezis. Noen minutter senere var han frempå på et innlegg, men headingen denne gangen gikk ufarlig over Handanvovic.

Halvveis i første omgang fikk vi kampens første sjanse da Guarin driblet seg forbi Piris i Udineses sekstenmeter. Han slo pasningen førtifem grader ut i feltet der Kovacic mottok ballen og fikk avsluttet i tverrliggeren. Det hele resulterte i flipperspill foran Karnezis i Udineseburet, og Palacio fikk til slutt en stor mulighet fra to meter, men Heurtaux viste oppofrende stopperspill og fikk blokkert forsøket.

Inter fikk åpenbart blod på tann og opparbeidet seg et enorm press. Både Medel og Guarin testet sine skuddføtter uten at det bød Karnezis på noen store problemer, men gjennomspillene ble som regel en halvmeter for lange.

Udineses første sjanse kom etter trettifem minutter da Ranocchia mistet ballen på midtbanen. Badu spilte ballen på et touch opp mot Di Natale som fra tjue meter prøvde seg på et skudd, men ballen gikk både utenfor og over.

I det siste ordinære spilleminuttet av første omgang tok Inter omsider ledelsen ved Mauro Icardi. Guarin, som mottok ballen på tjuefem meter, tok en skuddfinte før han presist slo en gjennombruddspasning mot Icardi som fra fem meter overlistet Karnezis.

Det var det siste som skjedde i første omgang og Inter gikk dermed til pause på stillingen 1-0, noe som var helt fortjent.

Icardis skåring rett før pause gav Inter et lite boost, noe man enkelt så da andre omgang startet. Det presset Inter hadde i store deler av første omgang hadde de etter pause også. Dodò, Icardi og Palacio hadde en enorm mulighet da de kom tre mot en, men Dodò og Icardi somlet det til med å sparke ballen vekk.

Inter fikk tildelt et hjørnespark på det påfølgende angrepet, og hjørnesparket som ble slått av Kuzmanovic endte til slutt i beina på Juan som fra fem meter klinket til – men nok en gang ble skuddet blokkert, denne gangen av Danilo.

Selv om Inter styrte det meste av spillet viste Udinese seg å være farlige på kontringer. Heurtaux fikk hodet på et hjørnespark uten at det bød Handanovic på problemer, og Di Natale testet skuddfoten igjen da Juan fomlet bort ballen med et godt skudd som gikk en halvmeter utenfor.

Bare minuttet senere kommer Pasquale seg rundt på sin venstre kant. Innlegget skal være enkelt for Dodò å klarere, men brasilianeren serverte heller ballen på sølvfat til Di Natale, men veteranen som jaktet sitt første Serie A-mål på bortebane måtte se seg slått av Handanovic.

Udinese var nå inne i en god periode, og Bruno Fernandes utlignet på et vakkert skudd fra seksten meter.

Mateo Kovacic testet skuddfoten fra tjue meter, men skuddet snek seg utenfor. Stramaccioni må ha sagt noen kloke ord i pausen, for Udinese tok fullstendig over ti minutter ut i andre omgang.

Både Guilherme og Fernandes hadde to store muligheter i løpet av et minutt, men Inter var heldige som ikke ble straffet.

Etter sytti minutter snur Thereau kampen for Udinese. Et skrekkelig tilbake spill fra Palacio blir snappet opp av Thereau som enkelt runder en utspilt Handanovic og triller ballen i det tomme buret.

Det lå kanskje lenge i kortene at Inter på et eller annet tidspunkt kom til å bli straffet. Gjennom hele andre omgang virket det som at forsvarsleddet sammen med Handanovic slet med å kommunisere med hverandre. Bare flaks, og en god Handanovic, var grunnen til at Udinese ikke tok ledelsen tidligere.

Når klokken gikk mot slutten la Udinese seg lavt og kompakt, noe som gjorde det enda vanskligere for Inter. Inter klarte aldri å skape noe spesielt press mot Udinese, og når det gjøres så store feil i begge ender av banen er det fortjent at Andrea Stramaccioni og Dejan Stankovic tok med seg alle poengene fra Milano. Det endte 1-2 til Udinese etter en veldig skuffende kamp av Inter.