Inter 1–2 Bonaventura

Denne helgen hadde Inter sjansen til å feste grepet om fjerdeplassen, og videre bygge troen på at en viktig tredjeplass var i sikte. Inter var det totalt sett beste laget, og med fire skudd og headinger i stolpen hadde Inter marginene mot seg. Vi skal uansett ikke ta fra Atalanta denne prestasjonen, det skal nevnes at de spilte en veldig god kamp.

German Denis og Rolando

Allerede etter tre minutter får en Inter en god mulighet. Hernanes fører ballen langs høyresiden og skjærer inn i banen. Han sender ballen videre til Guarin som får et litt dårlig touch. Han skyter en meter til side for mål. Bare halvannet minuttet senere forsøker Guarin igjen, nok en gang etter at Hernanes har gjort et godt forarbeid. Denne gangen skyter Guarin med venstre foten, men skuddet gikk en halvmeter over mål.

Atalantas første mulighet kommer etter syv minutter, og den var stor. Del Grosso slår et godt innlegg, og ballen havner hos Stendardo som skyter på hel volley fra ti meter. Handanovic er med og redder ballen mesterlig. Handanovic måtte nok en gang vise hva han er god for, og denne gangen etter tretten minutter. Cigarini klinker til fra rundt elleve meter, men Handanovic fikk slått ballen vekk.

Atalanta var inne i en god periode og presset Inter. Den tredje muligheten Atalanta skulle få sto Denis for, men headingen hans slo i tverrliggeren og over. Halvveis i første omgang spiller Guarin Icardi igjennom. På hjørnet av femmeteren prøver Icardi å nå Palacio foran mål, men Consignli gjorde seg stor og fikk blokkert pasningen.

Spillet bølget litt frem og tilbake de neste ti minuttene. Men etter en halvtime kommer Jonathan rundt på sin høyre flanke og får lagt inn mot Icardi. Den unge argentineren ser et perfekt innlegg komme mot seg, men bommet på ballen i det han skal til å heade den mot mål.

Etter trettifem minutter får vi kampens første skåring. Slurvete pasningsspill hos Inter høyt i banen blir klarert opp mot Moralez. Moralez vender opp og slår en pasning mot Bonaventura som er på full fart fremover. Inter er i undertall, og noe nølende forsvarsspill gir Bonaventura rom til å gå uforstyrret frem til sekstenmeter og skyte ballen i mål bak en sjanseløs Handanovic.

Men Atalanta skulle få seg et sjokk. Bare minuttet etter utligner Icardi. Han mottar en flott ball fra Guarin, før han finter bort Yepes og klinker ballen utagbart for Consigli nede til hans høyre side. Produsenten hadde knapt rukket å vise Atalantas mål i reprise før ballen lå i nettet bak en lettere sjokket Consigli.

Omgangens siste sjanse sto Campagnaro og D’Ambrosio for. Rett før pause slår Campagnaro et godt innlegg, og D’Ambrosio dukker opp på bakerste stolpe. Han avslutter på direkten, men avslutningen ble av den puslete sorten og trillet ut over dødlinjen.

Lagene gikk til pause med 1-1 etter en svært underholdende første omgang.

Forspilte sjanser

Fem minutter etter pause får Inter tre gode muligheter i løpet av kort tid. Først tvinger Jonathan Consigli til å gjøre en god redning på et skudd fra tjue meter. Videre får Guarin to muligheter, men kraftpluggen får ikke satt noen av de i mål.

Komisk forsvarsspill fra Yepes og Stendardo like etter gir Guarin nok en mulighet. Stendardo skal klarere ballen frem i banen, men treffer Yepes i hodet så ballen spretter tilbake til Guarin. Han nøler ikke, og fra tjue meter skyter han knallhardt mot mål, men ballen treffer tverrliggeren og spretter over mål.

Etter en times spill ville Palacio henge seg på. Jonathan står helt alene på Atalantas bane halvdel, og slår en god pasning mot Palacio. Rottehalen klarer å styre ballen med en god heading i en bue og i motsatt hjørne av målet, men nok en gang sto stolpen i veien.

Etter Palacios heading i stolpen ble kampen roligere og tempoet falt. Lagene så slitne ut, og hadde problemer med å skape noe som helst. Atalanta var til tider ni mann i egen sekstenmeter, og gjorde det vanskelig for Inter. Kampen var preget av en haug med feilpasninger, noe som drepte tempoet i kampen. Men de siste fem minuttene skjedde det mye.

Det gjenstod rundt fem minutter av andre omgang da Atalanta bestemte seg for å trykke på gasspedalen. Atalanta kom seg rundt på sin høyre flanke å kom stormende inn i feltet. Det blir så slått en pasning førtifem grader ut i feltet hvor Raimondi får muligheten. Han gjør for så vidt alt riktig, men en oppofrende Jonathan kaster seg mot mål og får blokkert skuddet på streken.

To minutter senere fikk Inter en stor mulighet til å avgjøre kampen. Jonathan kommer rundt Atalanta-forsvaret og går mot mål. Han velger å lobbe ballen over Consigli, men lobben var litt for høy og traff tverrliggeren. På returen står Icardi klar, men skuddet blir akkurat blokkert av et Atalanta-bein.

Så skjedde det som ofte skjer. Femten sekunder før klokken viste nitti minutter skårer Atalanta på en dødball. Og nok en gang var det Bonaventura. Frisparket blir slått mot bakerste stolpe, og selv om Inter hadde rikelig med spillere i feltet, fikk Bonaventura sto helt alene og heade ballen mot mål og under Handanovic. Hvem som hadde ansvaret for Bonaventura er usikkert, men både Alvarez og Jonathan står å ser på bare en halvmeter ifra.

På overtid får vi kampens siste sjanse, og den kom til Inter. Nagatomo kommer rundt forsvaret og inn i feltet, men fra syv-åtte meter velger japaneren heller å legge inn enn å avslutte selv. Dermed tok Atalanta med seg alle de tre poengene på den korte bussturen hjem til Bergamo, og Inter kan bare glemme å ta tredjeplassen denne sesongen.

Kampfakta:

Inter 1-2 Atalanta (Pause: 1-1)

Mål: Bonaventura 35’, Icardi 36’, Bonaventura 90’

Inter: Handanovic; Campagnaro (Kovacic 82’), Ranocchia, Rolando; Jonathan, Guarin, Cambiasso (Alvarez 61’), Hernanes, D’Ambrosio (Nagatomo 71’); Palacio, Icardi

Atalanta: Consigli; Nica (Raimondi 75’), Stendardo, Yepes, Del Grosso; Estigarribia, Cigarini (Baselli 86’), Carmona, Bonaventura; Moralez (Brienza 38’); Denis

Dommer: Giacomelli Piero, Trieste

Gule kort: Nica 34’, Cigarini 45’, Stendardo 77’, Consigli 85’

Bilder: inter.it