Ingenting å hente i Roma

Javier Zanetti

Selv med seier hadde det ikke blitt noe spill i Champions League neste sesong, ettersom Di Natale og Udinese gjorde jobben på utmerket vis ute på øyen. Med det sikret Francesco Guidolins sebratrøyer seg en plass i kvalifiseringen for andre sesong på rad, en imponerende prestasjon etter tapene av Sanchez, Zapata og Inler i sommer. Inter hadde lite å stille opp med i andre omgang mot Lazio, og tapte den ledelsen de fikk av Diego Milito på et tvilsomt idømt straffespark like før pause.

Lazio viste stor vilje til en verdig avslutning for de mange fremmøtte tifosi, og presset på gjennom hele den andre omgangen. To ganger på fire minutter svartnet det for et sedvanlig vaklende Inter-forsvar, og etter 63 minutter var Lazio i føringen på Olimpico. Lite annet enn to artige innhopp for Juan Jesus og Samuele Longo skjedde av betydning for Inter resten av kampen, som ble avsluttet med Mauris overtidsmål til 3–1.

Målmaskinen Milito

Æres den som æres bør, og han har vitterlig fått nok kritikk de to sesongene som har gått etter trippelen. I dag tangerte Diego Milito sin egen scoringsrekord for en enkeltsesong med sitt 24. ligamål og 26 totalt, hele 20 av disse bare i 2012. Prinsen kan nok ikke avskrives ennå, og hadde Diego Forlan eller Giampaolo Pazzini levert noe i nærheten av potensialene sine kunne sesongen selvsagt sett annerledes ut.

Maicon

Tabellen ser ikke pen ut for Inters del, en sjetteplass ble altså fasiten i år, hele 26 poeng bak mesterne Juventus. Det gir dog heldigvis spill i Europa, men Nerazzurri må altså gjennom kvalifiseringsspill for å få adgang til Europa League. Disse kampene går av stabelen 2. og 9. august om vi skal tro UEFAs plan. Det blir altså en kort sommerferie for de EM-aktuelle spillerne, heldigvis kan vi konstatere at vår store sør-amerikanske klan kan hvile lengre.

Fra Inter Club Norvegia takker vi for følget denne sesongen, men vi holder selvsagt på gjennom sommeren med overganger og alt det som skjer rundt vårt Pazza Inter. God fotballferie og på gjensyn!

Kampfakta

Lazio 3–1 Inter (Pause: 0–1)

Målscorere: Milito 45, Kozak 59, Candreva 63, Mauri 90+1

Inter: 12 Castellazzi; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 55 Nagatomo; 4 Zanetti, 14 Guarin, 19 Cambiasso, 18 Poli (Longo 76), 11 Alvarez (Pazzini 61); 22 Milito (Juan 90+2)

Lazio: 1 Bizzarri; 5 Scaloni, 21 Diakité, 20 Biava, 29 Konko; 27 Cana, 24 Ledesma; 87 Candreva (Zampa 90+2), 6 Mauri (Garrido 90+2), 19 Lulic (Gonzalez 83); 18 Kozak

Dommer: Antonio Damato

Bilder: inter.it