Higuain senket Inter på overtid

Mancini mot Juventus
De regjernde Coppa Italia-vinnerne Napoli trakk det lengste strået i kvartfinalen mot Inter etter en sen skåring av Gonzalo Higuain.

Kampens første sjanse kom etter fem minutter da Higuain på et langt oppspill lurer Juan og forserer mot mål. Skuddet sto ikke i stil med forarbeidet og trillet sakte inn til Carrizo.

Det tok ikke mange minuttene før Higuain var frempå igjen. Hamsik kom seg rundt på høyrekanten og slo inn mot Higuain som fra syv meter helt umarkert headet over.

Etter ti minutter fikk Inter sin første avslutning mot mål. Nagatomo leste spillet bra og brøt pasningen foran Callejon og fikk ballen spilt videre mot Brozovic som skjøt utenfor.

Shaqiri, som i går ble inkludert i troppen til Europa League var svært skuddvillig i første omgang og testet skuddfoten ved flere anledninger. Andujar i Napolimålet hadde aldri noen store problemer med å fange løskruttet fra sveitseren.

Hamsik og Higuain var de to store truslene som skapte mye trøbbel for Inter. Når klokken nesten hadde rundet en halvtime lager Santon frispark og det påfølgende frisparket ender med klabb og babb i feltet før Hamsik til slutt for avsluttet med en volley fra straffemerket. Inter var nok en gang heldige som ikke måtte hente kveldens første ball ut av nettet.

Napoli var nå inne i en god periode og tok fullstendig over. Higuain vant en løpeduell mot Ranocchia, men en god Carrizo var hurtig ute og avverget situasjonen. Like etter fikk Napoli kampens første hjørnespark som Britos headet rett på Carrizo.

Carrizo hadde nok å ta tak i i første omgang. Argentineren måtte gi retur på et langskudd fra Hamsik, men var kvikt ute å tok returen rett foran Higuain. De siste fem minuttene av første omgang var preget av et massivt Napolipress.

En god Ranocchia fikk avverget to farligheter i egen sekstenmeter før Hamsik fikk hodet på et innlegg som gikk rett på Carrizo. Omgangens siste og kanskje største sjanse fikk Koulibaly da han umarkert skjøt ballen på volley over mål fra fem meter.

Kveldens dommer Davide Massa la bare til et minutt av første omgang, en omgang der Napoli var det klart beste laget. Inter etterlot seg mye rom bak sidebackene, og særlig pasningsspillet var dårlig da Napoli gang på gang utnyttet pasningsfeil og skapte store sjanser.

Andre omgang startet langt bedre for Inter som tydeligvis hadde gjort leksen sin i pausen. Inter var langt mer aggresive i andre omgang og presset Napoli høyt i banen. Likevel skulle det ta et drøyt kvarter for Inter nærmet seg en målsjanse.

Hernanes gjorde et flott forarbeidet da han driblet bort to motspillere, dessverre gikk skuddet en halvmeter utenfor. På det påfølgende angrepet viste Inter gode kombinasjoner da Shaqiri slo en flott bakromspasning til Icardi, som på et touch la ballen igjen til Puscas med hælen. Puscas tok ballen med seg i skrittet, men Andujar var våken og kom ut og blokkerte skuddforsøket til hjørnespark.

Fem minutter senere var Hernanes frempå nok en gang, denne gangen med hjelp av Nagatomo og Icardi som spilte seg flott gjennom før Hernanes mottok ballen. I skuddøyeblikket kastet Britos seg inn og fikk blokkert skuddet.

Deretter og ut senket tempoet seg noe og begge managerne gjorde flere bytter. Napoli produserte ikke noe mer enn et par halvsjanser i dette tidsrommet, og vi måtte vente helt til overtiden før Guarin smalt til fra 25 meter. Skuddet var hardt og godt, men gikk en halv meter over mål.

Det så lenge ut til at lagene måtte videre i ekstraomganger for å finne en vinner, men tre minutter på overtid dukket Higuain opp og avgjorde kampen. Et hurtig innkast ble tatt og Ranocchia, som skulle klarere ballen, feilberegnet klareringen. Higuain snappet opp ballen og fra hjørnet av femmeteren satt han det avgjørende sparket i mål bak en sjanseløs Carrizo.

Selv om det var to litt reduserte lag på banen spilte Inter likevel en god kamp på en stadion det ikke er enkelt å ta med seg et godt resultat fra. Flere spillere som har underprestert den siste måneden sto frem og spilte godt, og det er synd at en personlig feil avgjorde kampen.

Kampfakta:

Napoli 1-0 Inter (Pause: 0-0)

Målskårere: Higuain 90+3

Gule kort: Shaqiri 22, Juan 39, Medel 56, Gargano 56, Puscas 64, Ranocchia 90

Napoli: Andujar; Koulibaly, Albiol, Britos, Strinic; Gargano, David Lopez; Callejon (Mertens 73), Hamsik (Gabbiadini 75), De Guzman (Ghoulam 85); Higuain

Inter: Carrizo; Nagatomo, Ranocchia, Juan Jesus, Santon (Dodò 86); Brozovic, Medel, Hernanes (Guarin 74); Shaqiri; Icardi, Puscas