Her er Inters vinterhandel

Carlos Tevez sitt navn var nevnt helt fra vinduet åpnet, men det endte vitterlig med at den vesle argentineren ble i Manchester, der han fortsetter å ikke spille fotball. Ting kan tyde på at Inter kastet seg inn i en forhandlings- og budsituasjon først og fremst for at Milan ikke skulle få en altfor god avtale, sett på denne måten var Tevez-affæren vellykket.

Men en annen spiller tok hovedrollen mot slutten av januar, Thiago Motta endte til slutt opp med å gå til Leonardos Paris Saint-Germain på overgangsvinduets siste dag. Inn kom Fredy Guarín fra Porto og Angelo Palombo fra Sampdoria som erstattere, men ingen kanter som Ranieri hadde uttrykt ønske om.

Angelo Palombo og Marco Branca

Spillere ut

Utenom Motta var det også en del interessante låneavtaler, la oss ta det spiller for spiller:

 • Thiago Motta – til Paris Saint-Germain for 1,5 millioner euro umiddelbart og 10 millioner euro fordelt på to år. Spilleren fikk også en lønnsøkning fra 3 millioner til 4,5 millioner euro.
 • Philippe Coutinho – til Espanyol på lån ut sesongen, 19-åringen oppga mer spilletid som hovedgrunnen til et utlån han selv ønsket.
 • Sulley Muntari – endelig på utlån til Milan! Kontrakten går ut i sommer, men Inter har i lengre tid prøvd å kvitte seg med spilleren. Nå blir han i Milan til sommeren, eventuelt lengre om de skulle signere han gratis.
 • Jonathan – til Parma på lån med opsjon på kjøp av halve spilleren. Parma har vært Inters desidert største handelspartner i januar, brasilianeren reiser for å få spilletid på backen etter å ha slått til i liten grad på Giuseppe Meazza.
 • MacDonald Mariga – til Parma på lån etter å ha vært på lån i Real Sociedad fra august 2011.
 • Emiliano Viviano – til Palermo på deleierskap, sicilianerne kjøpte ut halve spilleren fra Genoa etter at han havnet i Inter sommeren 2011 grunnet en papirfeil på Bologna-kontoret. Har gått skadet siden den tid, men debuterte for Palermo hjemme mot Novara 29. januar.
 • Luca Caldirola – til Brescia på lån, ble beholdt i stallen denne sommeren, men veldig lite spilletid og en ny midtstopper inn gav muligheten til et utlån i Serie B.
 • Lorenzo Crisetig – nå deleid av Parma i bytte med fullt eierskap for Joel Obi, men blir værende i Inter.

Spillere inn

 • Juan Jesus – fra Internacional for 3,8 millioner euro, en talentfull midtstopper som Inter lenge har vært ute etter.
 • Fredy Guarín – fra Porto på lån med opsjon på kjøp, Inter betaler 1,5 millioner euro for lånet og eventuelt 11 millioner for å kjøpe spilleren til sommeren.
 • Angelo Palombo – fra Sampdoria på lån med opsjon på kjøp, Inter betaler 1 million euro for lånet og eventuelt 4 millioner for å kjøpe. Etter Castellazzi, Pazzini og Poli kommer nå en spiller som har vært ryktet til de fleste storklubbene i lengre tid. Erfaren og meget hardtarbeidende midtbanespiller bare 30 år ung.
 • Joel Obi – kjøpt ut av deleierskapet med Parma, nå er gullgutten 100 prosent Inter-spiller i bytte mot halvparten av Lorenzo Crisetig

Presidenten er fornøyd

Det konkluderer en tross alt ganske aktiv overgangsvinter for Inter, hvor Thiago Motta til slutt ble utslagsgivende for hvilke spillere som kom inn til hvilken pris. Massimo Moratti oppsummerte det på denne måten på onsdag morgen:

Jeg synes vi gjorde noen logiske overgangsavtaler. Det handlet om å halvveis fornye stallen med gode spillere og samtidig få inn litt erfaring. Og så var det Thiago Motta-affæren, som måtte ende slik grunnet spillerens ønsker. Så jeg synes det var et godt overgangsvindu.

Hva synes du om overgangsvinduet til Inter? Diskuter gjerne i vårt forum, og sett en karakter på Marco Branca og hans menn i avstemningen på høyre side.