Helmørk aften i Napoli

Inter startet med et svekket forsvar, med verken Lucio eller Zanetti (spilte høyrekant, Lucio er syk), men det er virkelig ingen unnskyldning. Mye av grunnen til at Inter hadde vunnet 8 kamper på rad før denne kampen, er det voldsomt gode forsvaret. Når to av Inters kanskje beste spillere den siste tiden, Lucio og Zanetti, ikke spiller kan vi virkelig ikke vente oss annet. Vidunderbarnet Rannochia hadde ingen kjempedag på jobben, og Samuel var flere ganger en slags reddende engel for ett svimmelt Inter-forsvar. Til tross for sviktende forsvarsspill hadde vi tidvis godt spill og gode kombinasjoner, men verken Ricky Alvarez, Milito eller Sneijder hadde dagen. Sistnevnte gjorde sesongverste, og vartet opp med flere småstygge taklinger og dårlig pasningspill.

Napoli førte kampen

Napoli var det førende laget i i første omgang, og kun en god Luca Castelazzi hindret baklengsmål. Fremover var det skralt. Inter virket som en blek kopi av seg selv, og etter 50 minutter kunne Edison Cavani sette sikkert inn 1-0 etter ett straffespark forårsaket av Thiago Motta. Inter hadde store muligheter, med De Sanctis var som en mur i Napolis mål, og lot ingenting komme forbi. Eneste positive å trekke ut av denne matchen, var Joel Obis heroiske innsats. Nigerianeren var i en klasse for seg på Inter venstrekant, men heller ikke han klarte å overliste ett sterkt Napoli-forsvar. På overtid gjorde superspissen Cavani alt selv, driblet tre forsvarere, og satte ballen sikkert bak en utspilt Castelazzi. 2-0. Napoli møter nå Siena i semifinalen i Coppa Italia, etter at toscanerne slo Chievo borte.